Vi satsar på Montésporten!


Våra montéryttare

{{card.subtitle}}

{{card.title}}

{{card.phone}}

{{card.phone2}}

{{card.shortDescription}}

{{card.title}}

{{card.subtitle}}

Träning & Kost

Som montéryttare är det extra viktigt att hålla sig i form! Kroppen tar mycket stryk om man rider mycket och för att undvika skador och förslitningar senare i livet är det viktigt att träna och stärka upp sin kropp.

En annan viktig anledning till att hålla sig i god form är olycksrisken. Är du vältränad minskar olycksrisken. Klarar du inte att hålla ihop din ridning hela vägen och du blir för trött, tappar du också ditt omdöme och din koncentration. I samarbete med Peter Jarvén har vi tagit fram ett enkelt träningsprogram som du kan anpassa och utveckla efter behov. Du hittar programmet i rutan längst ner på sidan.

I rutan här nedanför hittar du också en artikel om Linda S Hedström och hennes syn på träning, samt användbara länkar för utrsutning m.m.

Så här tänker Peter Jarvén om kosten för en ryttare:

- Som Montéryttare bör man generellt tänka lätt mat. Oavsett om du är lätt i kroppen och får lägga på vikt eller inte. Det är bättre att extravikterna ligger så nära hästen(vojlocken) som möjligt än på ryttaren i form av ex. tyngre utrustning (hjälm, stövlar, tyngdväst)

Inför en tävlingsdag är Fisk, grönsaker och sallad bra mat. Tänk en sallad med pasta i stället för en rätt där pastan är basen. Pasta och kötträtter är ofta tung mat.

På tävlingsdagen äter jag ex. ingen gröt eller mjölkprodukter på morgonen. Under dagen fyller jag på med Kaffe,vatten, frukt, nötter, bärmix, keso. Mellan vägning och lopp reglerar jag med lite vatten. (1dl)

Undvik cola, choklad och andra sötsaker, du blir bara torr i munnen. Är du sugen på något välj då en mörk choklad, en fruktsockertablett eller ett tuggummi istället.

Efter tävlingarna kan du passa på att unna dig något extra gott. Då har du fortfarande en hög förbränning i kroppen.


info@halmstad.travsport.se