Tre segrar på Axevalla

Vid måndagens tävlingar på Axevalla blev det vinster för Böhmaren, Yara Dream och Amazing Hazel.


Det började med seger för Håkan B Johanssons fyraårige Böhmaren (e. Quite Easy U.S.) som i karriärens andra start tog första segern på nya rekordet 1.17,6/2140 meter tillsammans med Gustav Johansson och belönades med 25.000 kronor. Ekipaget inledde som trea på innerspår innan man gled ut som förstahäst i andraspår efter ett varv. Greppet kopplades in på upploppet och sedan höll Böhmaren undan till säker seger.

Därefter blev det seger för Johan Untersteiners fyraåriga Yara Dream (e. Yarrah Boko) som tillsammans med Stefan Persson tog karriärens andra seger i fjärde starten. Ekipaget övertog ledningen i första sväng och tempot skärptes efterhand och ekipaget lyckades hålla undan med knapp marginal på nya rekordet 1.15,9/2140 meter och förstapriset 25.000 kronor.

Sedan avslutades tävlingarna med seger för Johan Untersteiners fyraårige Amazing Hazel (e. Raja Mirchi) som årsdebuterade med seger efter långt uppehåll och tog tredje segern i trettonde starten. Ekipaget kom ner som trea på innerspår efter 500 meter innan man hittade ut i andra ytter efter ett varv. Attacken sattes in 600 kvar och Amazing Hazel avgjorde säkert mitt på upploppet på 1.15,6/2160 meter och belönades med 15.000 kronor.

Sedan blev det ytterligare en körsvensseger för Gustav Johansson som vann tillsammans med Husse Boko, som belönades med 40.000 kronor.

Stort grattis!

 

Publicerad tisdag 22 mars 2022. info@halmstad.travsport.se