Segrar på Solvalla och Åby

Vid lördagens tävlingar på Solvalla blev det seger för Laferrari Dimanche och på Åby blev det vinster för Afish, Garden Grove, Anxious to Matters, Si Dieu le Veut och Ome Jan.


Vid tävlingarna på Solvalla blev det seger för Carl-Otto Göranssons fyraåriga Laferrari Dimanche (e. Brad de Veluwe) som tog karriärens fjärde seger i åttonde starten när hon vann finalen i Diamantstoet. Laferrari Dimanche inledde bra och kunde i ett tidigt skede komma till ledningen. Sedan hölls tempot ganska väl uppe och över upploppet utmanades ekipaget men Laferrari Dimanche sträckte på sig och höll undan knappt på nya rekordet 1.13,6/2140 meter och belönades med 220.000 kronor.

På Åby inleddes det med seger för Linda Perssons fyraårige Afish (e. S.J.'s Caviar) tillsammans med Alex Persson i ett juniorchanslopp. Afish gjorde första starten i sin nya regi och kunde till slut efter snabb avslutning ta en säker seger, den fjärde i karriärens femtonde start, på 1.18,5/2140 meter autostart och förstapriset 10.000 kronor.

Sedan blev det fullträff för Veronica Haglunds sexåriga Garden Grove (e. Quite Easy U.S.) tillsammans med Håkan B Johansson. Garden Grove hamnade i rygg på ledaren och kunde sedan avgöra säkert på upploppet via open stretch på nya rekordet 1.15,2/2140 meter autostart och förstapriset 10.000 kronor, vilket också var tredje segern i 36:e starten.

Därefter blev det vinst för Hanna Lähdekorpis femårige Anxious to Matters (e. Maharajah) som tillsammans med Maija Lähdekorpi segrade på 1.15,2/2140 meter autostart och tog fjärde segern i 22:a starten. Ekipaget hamnade utvändigt om ledaren och såg till att farten hölls väl uppe och gick undan säkert över upploppet och belönades med 10.000 kronor.

Sedan blev det seger för Eva Boels fyraåriga Si Dieu le Veut (e. Hard Livin) som tillsammans med Sören Boel tog karriärens första seger i femte starten. Efter en lugn start avancerade ekipaget på första långsidan och tog över täten 1300 kvar och hade sedan ett klart grepp om loppet och vann på 1.18,4/2140 meter autostart och förstapriset 10.000 kronor.

Därefter avslutades det med vinst för Linda Fyhrs fyraårige Ome Jan (e. Royal Boshoeve) som tillsammans med Håkan B Johansson tog karriärens första seger i tionde starten på nya rekordet 1.16,8/2140 meter autostart och förstapriset 10.000 kronor. Efter en resa i rygg på ledaren sattes attacken in på upploppet och de avgjorde säkert till slut.

Stort grattis!

 

 

 

 

 

Publicerad lördag 26 mars 2022. info@halmstad.travsport.se