Intervjuer

Kvällens tävlingar innehåller tio lopp med första start klockan 18.20. Nedan följer hjälp på traven i intervjuform.


Johan Svensson väntar på att det ska lossna för 7 Don't Be Shy (V64-1).
- Hon håller väldigt bra form och jag tycker att hon är värd en seger snart. Näst senast satt hon fast med krafter kvar och gången efter så gick hon i tredjespår sista varvet och spurtade bra bakom Nina Ginto. Hästen känns fin i jobben och i ett litet fält är det inte lika illa med spåret som är lite långt ut.
Ändrar du något?
- Hon ska tävla barfota runt om, det är länge sedan hon tävlade så och det känns väldigt spännande. Senast tävlade hon med en vanlig vagn, nu blir det en amerikansk. 
Hur ska vi värdera chansen?
Jag tycker att hon är en av dom som ska räknas ganska tidigt.

 

Victor Rosleff kör totalt sju hästar under kvällen på hemmaplan, och några av hästarna blir hårt påpassade av vinnarspelarna. 
- 8 Dolly Dream (V64-1) är en nyttig häst som brukar göra fina lopp. Nu är det tufft emot, och från det här svåra spåret är jag nöjd med fina pengar. Det blir svårt att vinna loppet.
- 15 One To Love (V64-2) gör det också bra mest varje gång. Nu har vi bakspår på 20 meters tillägg, och det blir givetvis tufft att runda samtliga.
- 4 Bulls Eyes (V64-3) kändes riktigt bra senast som tvåa på Jägersro. Den här hästen är startsnabb, och i kväll testar vi honom i en amerikansk sulky för allra första gången. På förhand ser det ut som en rätt så bra vinstchans.
- 3 Fönix Vang (V64-4) har haft krafter kvar två gånger i rad på V75 mot ganska tuffa motståndare. Jag tycker att hästen känns förbättrad i träningen, och de två senaste loppen har fört fram honom formmässigt. Nu möter vi en topphäst i Kentucky River, och jag misstänker att storfavoriten blir svår att slå. Jag har i alla fall förhoppningar om en framskjuten placering.
- 4 Linares (V64-5/DD-1) är på förhand min bästa segerchans den här kvällen. Göransson har bra form på sina hästar, och jag kommer att ladda resolut mot ledningen. Linares är snabb ut, och jag vill varna ordentligt för honom i det här loppet. 
- 4 Amazing Tilly (lopp 1) är en dotter till Ready Cash som verkligen har en lovande stamtavla. Hon har rätt inställning, och det handlar om en talang. Nu är det hennes första start, och jag har svårt att bedöma segerchanserna. Det absolut viktigaste är att hon får en fin upplevelse i sin tävlingsdebut.
- 1 Echelon (lopp 3) är i bra form, och har en spännande uppgift. I kväll är det kort distans, bilstart, och hemmaplan, vilket gör det intressant. Min häst följer bilen, och jag är inne på att testa honom i ledningen.

 

Per Nordström har ett spännande nyförvärv i V64-4. Fyraårige 7 Kentucky River har visat fin fart.
Det känns att det är lite extra till häst. Jag tror att han duger direkt även om han inte startat på ett tag.
- Jag har tränat honom mycket utan att direkt trycka honom i snabbare farter. Lång distans ska inte vara några problem, han känns allround och på sikt så borde det bli intressant. Hur som helst så tror jag att han duger redan nu och loppet ser lämpligt ut att börja säsongen med, säger Per Nordström.

 

Håkan K Persson selar han ut en duo på V64-spelet som båda ska räknas.

6 Kontiki Evolution (V64-2) är en stor och lite klumpig häst som tagit mycket tid på sig att komma i ordning. Nu tycker jag att han börjar bli bättre och tidsmässigt var det en bra prestation senast på en lite tung bana. Han kommer gå så som han gjort det senaste, inga ändringar. Jag hoppas han fortsätter utvecklas men vill inte sticka ut hakan för mycket då han säkert kommer kräva ytterligare lite tid på sig innan han blir bra.

5 Wingait Henke (V64-5/DD-1) är det bara bra med, han har tränats riktigt rejält och ska vara bra förberedd. Jag tyckte nog att han skulle klarat av andraplatsen men det visade sig att han hade en liten halsinfektion som satte ned honom, den har han blivit av med nu och ska inte ha några sviter av den.

Barfota runt om är det anmält, det blir så till loppet?
- Japp, finns ingen anledning att spara på den växeln längre. Det kommer inte göra jättestor skillnad då han gått med lätta aluminium tidigare men visst, lite ska det göra på honom, Håkan K hälsar Persson till Everysport.

 

Simon Mitman tränar 6 Kilmister Boko (V64-5/DD-1) och låter nöjd.
- Han har fått träna på rejält och kontinuerligt och det är väl egentligen första gången under hans karriär som han kunnat träna på över lång tid så som han kunnat under vintern. Jag har inte kört något snabbare än ett 1.23 jobb över 2640 vilket han löste bra. Stora målet är V75 på Jägersro första helgen i april, då hoppas jag att han ska vara riktigt bra så detta loppet är en del av matchningen dit. Han är som sagt inte vässad på något sätt men däremot är han naturligt startsnabb och är inte i behov av någon speciell position för att göra ett bra lopp. Jag tror att han ska vara med och göra upp om det på ren grundklass. Han kommer gå barfota fram och med öppet huvudlag här, berättar Simon Mitman för Everysport.

 

 

10 Lexington Zon (V64-5) kändes fin senaste starten och det var olyckligt med galoppen och han tvingades gå ett kvallopp efteråt. Jag kör bara galopp med honom och nu provar vi en ny kusk. Lexington Zon är nog hyggligt i ordning men huvudmålet är att han ska skötta sig, säger Johan Untersteiner. 

4 Precious Lane (V64-6) spurtade bra som tvåa senast och har ett vettigt läge. Hon öppnar hyggligt och är ett platsbud, säger Johan Untersteiner. 

11 Miriam Håleryd (V64-6) var bra i comebacken men fungerade inte senast och galopperade. Jag tror att distansen är en fördel men måste börja skötta sig och det vore bra om det blir kontinuitet i startandet. Felfri är hon nog långt fram, säger Johan Untersteiner.


Stefan Granlund reser från Kalmar med segerplaner för 3 Japiro Queen (V64-6/DD-2).
- Hon gör bra lopp hela tiden och känns fortsatt väldigt fin i träningen. Hon har varit ute på V75 i de senaste starterna och gjort det bra och det hoppas jag ska ge henne lite mer hårdhet. Hon är startsnabb och det taktiska är upp till kusken. Jag tycker att hon ska ha vettig chans, säger Stefan Granlund.

 

Lycka till!

Publicerad måndag 14 mars 2022. info@halmstad.travsport.se