Segrar både på Bergsåker och Åby

Under torsdagen blev det seger för Pure Atlas på Bergsåker och på Åby segrade Kelso Boko, Mellby Korall och Anxious To Matters.


På Bergsåker var det uttagningslopp till E3 och där blev det seger för Jerry Riordans treårige Pure Atlas (e. Father Patrick) som tog femte segern i åttonde starten på nya rekordet 1.13,5/2140 meter autostart och förstapriset 100.000 kronor. Ekipaget togs lugnt från start och hamnade som förstahäst i andraspår på första långsidan. Över upploppet blev det en rejäl duell men Pure Atlas sträckte på sig och lyckades till slut vinna säkert.

På Åby började det med seger för Linda Fyhrs femårige Kelso Boko (e. Wellino Boko) som tog karriärens första seger i 22:a starten på 1.17,0/2140 meter och förstapriset 20.000 kronor. Från start kunde man inte försvara ledningen men övertog täten 1500 kvar i lugn inledning. I slutskedet skärptes tempot och Kelso Boko gick undan till klar seger över upploppet.

Därefter blev det seger för Johan Untersteiners treåriga Mellby Korall (e. Maharajah) som tog karriärens första seger i andra starten på 1.16,4/2140 meter och belönades med 50.000 kronor. Ekipaget inledde på innerspår innan man gled fram utvändigt om ledaren och greppet kopplades inne på upploppet och Mellby Korall gick undan till säker seger.

Det avslutades sedan med seger för Hanna Lähdekorpi tillsammans med femårige Anxious To Matters (e. Maharajah) som tog sjätte segern i 27:e starten på 1.14,4/2160 meter och belönades med 35.000 kronor. Från 20 meter tillägg hamnade ekipaget i tredje ytter och kunde sedan följa med i ryggar på sista långsidan. Över upploppet var det full marschorder och Anxious To Matters avgjorde säkert den sista biten.

Dessutom blev det en körsvensseger för Peter Ingves tillsammans med Boston Trio.

Stort grattis!

 

Publicerad fredag 17 juni 2022. info@halmstad.travsport.se