Trippelseger för Rick Ebbinge på Tingsryd

Vid måndagens tävlingar på Tingsryd, drog Rick Ebbinge till med en trippelseger.


Tränare Rick Ebbinge, som har filial på Halmstad Travet och som till hösten ska slutföra kursen för att få en svensk A-licens, tog i gårdagens tävlingar en trippelseger på Tingsrydstravet.

Det började med seger för fyraårige Lozano Boko (e. Django Riff) som efter ca 400 m klev fram och la sig lugnt utvändigt ledaren. När Ebbinge tryckte på gasen 300 kvar så stegade Lozano Boko undan på lätta ben och segrade på nya rekordet 1.11,1/1609 meter autostart och förstapriset 22.000 kronor.

Sedan blev det seger för Rick Ebbingers treårige Merengue de Vie (e. Muscle Hill). Ekipaget inledde bra från start och tog tidigt över ledningen. En ledning som stoet behöll hela vägen och in på upploppet så gick hon ifrån till en lätt seger och vann på nya rekordet 1.14,3/1609 meter autostart och förstapriset 20.000 kronor.

Det avslutades med seger för femårige Dream Fashion (e. Ufo Kievitshof). Ekipaget inledde bra men kunde inte försvara ledningen in i första sväng. Klev ut utvändigt ledaren efter halva loppet, satte omgående press och efter att  ledaren galopperat som slagen så var saken klar och Dream Fashion vann med god marginal på  1.12,3/1609 meter autostart och belönades med 10.000 kronor.

 

Stort Grattis!

Publicerad tisdag 26 juli 2022. info@halmstad.travsport.se