Tre segrar på Axevalla

Vid lördagens tävlingar på Axevalla blev det vinster för Valour Kronos, Steady Victory och Mellby Korall.


Det började med seger för Dan Widegrens åttaårige Valour Kronos (e. Muscle Hill) i montéloppet tillsammans med Henriette Larsen. Ekipaget inledde bra bakom startbilen och tog hand om ledningen i första kurvan. Sedan hade ekipaget ett säkert grepp om loppet och gled undan över upploppet och hade klar marginal till sina konkurrenter den sista biten och segrade på 1.12,0/1640 meter autostart och förstapriset 50.000 kronor, vilket också var tolfte segern i 52:a starten.

Sedan blev det seger för Johan Untersteiners fyraårige Steady Victory (e. S.J.'s Caviar) tillsammans med Peter Untersteiner. Ekipaget inledde först i andraspår innan man blev avlösta och fick andra ytter efter ett varv. Attacken sattes in på sista långsidan och Steady Victory fick avslutade loppet i tredjespår och avgjorde säkert mitt på upploppet och vann på 1.14,3/2140 meter autostart och förstapriset 50.000 kronor, vilket också var fjärde segern i elfte starten.

Det avslutades med seger för stallkamraten Mellby Korall (e. Maharajah) som tillsammans med Peter Untersteiner tog karriärens andra seger i tredje starten. Det treåriga stoet hamnade först i andraspår men kopplade greppet in på upploppet och gick undan säkert den sista biten och segrade på nya rekordet 1.15,1/2140 meter autostart och belönades med 50.000 kronor.

Stort grattis!

 

 

Publicerad söndag 24 juli 2022. info@halmstad.travsport.se