Jackpot-intervjuer

Stor jackpot till kvällens tävlingar och en trevlig omgång dessutom. Nedan följer lite hjälp på traven i intervjuform.


Giuseppe ”Peppe” Lubrano tog ett rejält kliv framåt som tränare under 2021 då han krossade tidigare års toppnoteringar, både vad gäller segrar och inkörda pengar. Flytten till Halmstad har onekligen gjort ”Peppe” gott och i kväll selar han ut ytterligare en kapabel springare från sitt stall.

Hur är det med 5 Barbados Mail (V64-6/DD-2)?

- Han har faktiskt väldigt fin form för dagen. Det har ju strulat bakom bilen dubbelt upp men jag tycker han gjorde en fin upphämtning senast och han känns verkligen bra, inleder ”Peppe”.

Hur har du att träna på under dessa veckor?

- Det har varit ganska goda förhållanden faktiskt, så det kan jag inte klaga på, fortsätter tränaren.

Vad har du för förväntningar på starten och gör du några utrustningsändringar?

- Jag är som sagt väldigt nöjd med hur han känns och får han bara en bra position så ska han kunna vara med och göra upp om det. Jag funderar på att sätta på ett norskt huvudlag, det har han gått med tidigare, avslutar Lubrano.

 

Bo Falsig är lite krasslig men på bättringsvägen när vi ringer upp honom för att kolla läget inför travet på Halmstad måndag. Åby-tränaren har en sexton hästar stark träningslista och välkomnar ett nytt år efter ett 2021 som varit fyllt “med bara problem” som det går att läsa på hemsidan.

På måndag startar sjuåriga Maharajah-dottern Appaloosa på Halmstadtravet, vi kikade hur läget var med stoet.

Allt väl med Appaloosa inför starten?

- Ja, det tycker jag nog ändå. Det har blivit lite långt mellan starterna men hon fick gå ett banjobb i onsdags i 24/2600 med en snabbare avslutning och ska nog hålla ganska bra form. Tyvärr vet jag inte exakt hur hon kändes då jag varit sjuk och kunde inte köra henne själv, inleder Bo.

Ett ganska litet fält med ganska jämngoda hästar här får man säga, vad tror du om uppgiften?

- Hon bör hävda sig här och ska absolut kunna ta en plats, sedan behöver det klaffa lite ifall det ska bli mer.

Gör du några ändringar i utrustning?

- Nej, hon går så som hon gjort på slutet, avslutar Falsig.

Förra året slog hon ju på en riktig formtopp under vintern, kan vi förvänta oss detsamma i år?

- Det känns faktiskt som att vintern har blivit till hennes fördel och man kan ju hoppas att hon kommer åter i den formen. Hon är lite svår att räkna på, lite ojämn så att säga, men kanske att vi är på väg dit igen, fortsätter tränaren.

 

- 1 Eppur Si Muove (V64-1) är väldigt laddad för dagen och jag vet inte om det är positivt eller negativt. Han har varit laddad i de senaste loppen och Gustav Johansson har aldrig känt honom i bättre form. Eppur Si Muove galopperade senast när det var voltstart men jag tror att det är liten galopprisk nu när det är bilstart. Jag hoppas att han står på benen och i kväll blir det amerikansk vagn, säger Anna-Lena Wallden.

 

- 10 Chef Axe (V64-3) är en kapabel häst som måste lära sig att gå felfritt. Jag återgår till den balans han hade när han vann på Axevalla och tror på bra chans om han sköter sig.

- 2 Can Lane (V64-5) har gjort vettiga insatser på sistone och fick ett bra utgångsläge. Han kan vara bland de tre främsta. 10 Mahma Lane (V64-5) känns riktigt fin i jobben men är inte i toppform. Hon får smyga med och försöka ta en bra placering, säger Johan Untersteiner.

 

– 1 Fönix Vang (V64-4) blev trött senast men jag körde dåligt och han fick ett tufft lopp. Han känns bra efteråt i träningen och jag tycker det ser ut som en väldigt bra uppgift i kväll då han sitter i ledningen direkt. Han har gått där en gång tidigare och vann då, så det är en position som gynnar honom. Det blir vagn och eventuellt ett norskt huvudlag, men det bestämmer vi efter värmningen, säger Victor Rosleff.

– 3 Bottnas Idol (V64-3) har varit lite seg och omogen, så han fick en liten träningsperiod i höstas. Han var fin i lillcomebacken senast där han satt lite fast och han förstod inte riktigt vad open stretch gick ut på. Han går framåt med varje lopp och fick även ett snabbjobb förra veckan där han ensam gick 1.18/2 140 meter. Distansen borde vara till hans fördel och skulle vi hamna vettigt på det tycker jag han ska vara med och göra upp om det, säger Preben Sövik.

Publicerad måndag 10 januari 2022. info@halmstad.travsport.se