Fem Halmstadsegrar på Kalmartravet i lördags.

Vid lördagens trav på Kalmar blev det fem Halmstadsegrar, samt imponerande fyra kusksegrar av Stefan Persson.


Två segrar för Johanna Bodevind, två segrar för Håkan K Persson och en seger för Linda Fyhr, blev resultatet för Halmstadtravets tränare vid lördagens tävlingar på Kalmar. Dessutom hade Stefan Persson stor show med fyra kusksegrar, samt tre andraplatser.

Det började med seger i det första loppet för Johanna Bodevinds treårige Discotheque (e. Villiam), som tillsammans med Stefan Persson tog hand om ledningen. Ekipaget fick sitta lugnt fram tills 500 kvar, då de blev satta under hård press. 3-åringen försvarade sig dock väl och vann till slut säkert på nya rekordet 1.16,2/2140m volt och prissumman 25.000 kronor.

Sedan var det dax för Håkan K Persson-tränade Edgy Look (e. Pine Chip) som tillsammans med Anna Erixsson vann Sommarmontén. Ekipaget tog direkt hand om ledningen och när enda hotet galopperade 300 m från mål, så vann Edgy Look smått överlägset på 1.13,4/1640 m autostart och segerchecken på 25.000 kronor.

I tredje loppet var det dax för Linda Fyhrs fyraårige Ome Jan (e. Royal Boshoeve). Ome Jan, som kördes av Anton Knutsson, hittade ner i rygg på ledaren. Luckan uppenbarade sig ca 400 meter från mål och ekipaget gick till attack. Över upploppet var det fyra hästar som stred hela vägen till mål, men det var Ome Jan som var starkast, han satte nosen först i mål och vann på 1.17,2/2640 m voltstart och prissumman 25.000 kronor.

Sedan var det dax för Håkan K Perssons andra seger för kvällen. Detta genom femårige Hilltrop Hawk (e. Muscle Hill) som tillsammans med Stefan Persson enkelt tog hand om ledningen och dirigerade fältet från start till mål till en smått överlägsen seger på 1.13,5/1640 m autostart och en segercheck på 30.000 kronor.

I lopp 9 fick även Johanna Bodevind sin andra seger för kvällen. Detta genom fyraårige Extreme A.F. (e. S.J´s Caviar) som tillsammans med Stefan Persson enkelt tog ledningen. Ekipaget fick bestämma i eget tempo och gick ifrån på ett övertygande sätt på upploppet och vann enkelt på 1.16,3/2640 meter autostart och vinstpremien på 35.000 kronor.

Noterbart över kvällen var att Stefan Persson vann ytterligare ett lopp och hade en härlig utdelning med totalt fyra segrar och tre andraplatser.

 

Stort grattis, alla inblandade!!!

Publicerad tisdag 2 augusti 2022. info@halmstad.travsport.se