Segrar på Axevalla och Jägersro

På Jägersro blev det vinster för Dira Necessitas, Racing Ribb och Woodbury Wine och på Axevalla segrade Böhmaren och Edgy Look.


Det började med seger på Jägersro för Magnus Dahléns fyraårige Dira Necessitas (e. From Above), som tog första segern i tredje starten. Ekipaget kom tidigt till ledningen innan man släppte ifrån sig densamma på första långsidan. Täten återtogs i sista sväng och sedan drygades avståndet ut till konkurrenterna på nya rekordet 1.18,5/2140 meter och förstapriset 30.000 kronor.

Sedan blev det seger för Johan Untersteiners åttaårige Racing Ribb (e. Raja Mirchi) som tillsammans med Peter Ingves tog fjortonde segern i 72:a starten. Racing Ribb inledde snabbt och tog hand om ledningen och hade sedan god kontroll på loppet och gled undan säkert på 1.12,3/1640 meter autostart och förstapriset 40.000 kronor.

Därefter blev även vinst för stallkamraten Woodbury Wine (e. Father Patrick). Det femåriga stoet inledde bra och tog hand om ledningen i ett tidigt skede och höll ett ganska jämnt tempo och kunde glida undan till seger på nya rekordet 1.11,8/1640 meter autostart och belönades med 35.000 kronor, vilket också var femte segern i 24:e starten.

Vid tävlingarna på Axevalla började det med seger för Håkan B Johanssons fyraårige Böhmaren (e. Quite Easy U.S.) som tillsammans med Gustav Johansson tog andra segern i tredje starten. Ekipaget gled fram utvändigt om ledaren på första långsidan, men kunde sedan gå ner i rygg. På slutvarvet övertogs ledningen och Böhmaren hade ett klart grepp på upploppet och segrade på nya rekordet 1.16,8/2140 meter och förstapriset 25.000 kronor.

Sedan blev det seger i montéloppet för Håkan K.Perssons nioårige Edgy Look (e. Pine Chip) tillsammans med Anna Erixon. Ekipaget inledde i tredje ytter innan attacken sattes in varvet från mål. Ledningen övertogs  i slutsvängen och sedan stack Edgy Look undan klart och segrade på 1.16,4/2160 meter och förstapriset 25.000 kronor, vilket också var fjärde segern i 76:e starten.

Dessutom blev det en körsvensseger på Jägersro för Stefan Persson tillsammans med Finndals Chasseur.

Stort grattis!

Publicerad onsdag 20 april 2022. info@halmstad.travsport.se