Segrar på Åby och Kalmar

Under fredagen blev det vinster för Glorius Rain och Nan's Cash på Åbytravet, och på Kalmartravet blev det seger för Donizetti.


På Åby började det med seger för Johan Untersteiners fyraåriga Glorius Rain (e. Donato Hanover) som tog karriärens fjärde seger i trettonde starten. Från spår sju bakom startbilen snabbstartade Glorius Rain och tog tidigt hand om ledningen och hade sedan ett säkert grepp. Över upploppet stack hon ifrån och segrade klart på nya rekordet 1.13,4/2140 meter autostart och förstapriset 50.000 kronor.

Sedan avslutades tävlingarna med seger för fyraåriga Nan's Cash (e. Django Riff), som tillsammans med Henriette Larsen tog karriärens första seger i sextonde starten. Ekipaget hamnade utvändigt om ledaren och gick i närkamp med denne på upploppet och kunde avgöra kort före mål på nya rekordet 1.16,1/2140 meter och förstapriset 35.000 kronor.

Vid tävlingarna på Kalmartravet blev det seger för Jerry Riordans fyraårige Donizetti (e. Maharajah) som i årsdebuten tog åttonde segern i 17:e starten på 1.14,7/2200 meter och förstapriset 25.000 kronor. Från sina tillägg hamnade ekipaget sist i klungen innan attacken kom 800 meter från mål och Donizetti kopplade greppet mitt på upploppet och tog till slut en säker vinst.

Dessutom blev det en körsvensseger för Markus Niklasson tillsammans med Das Auto.

Publicerad måndag 25 april 2022. info@halmstad.travsport.se