Segrar både på Axevalla och Jägersro

Vid tisdagens tävlingar på Axevalla blev det vinster för Blue Boy Face, Afish, Gareth Boko och Laferrari Dimanche, och på Jägersro segrade Karat River.


Vid tävlingarna på Axevalla inleddes det med seger för Johan Untersteiners treårige debutant Blue Boy Face (e. Bold Eagle) tillsammans med Stefan Persson. Från bakspår kom ekipaget igenom bra och kunde överta ledningen på första långsidan. Sedan uppvaktades Blue Boy Face på slutvarvet men gick undan klart på 1.17,0/2140 meter och förstapriset 40.000 kronor.

Därefter blev det seger för Linda Perssons fyraårige Afish (e. S.J.'s Caviar) som tog femte segern i sextonde starten tillsammans med Stefan Persson. Afish inledde bra och tog hand om ledningen i ett tidigt skede och hade sedan ett säkert grepp om loppet och gled undan säkert på 1.15,2/2140 meter och förstapriset 25.000 kronor.

Därefter blev det seger för Jerry Riordans nioårige Gareth Boko (e. Make It Happen), som tog tjugonde segern i 66:e starten. Gareth Boko inledde lugnt och hamnade som förstahäst i andraspår innan han fick sträcka ut i slutkurvan och tog över ledningen och stack sedan undan till klar seger på 1.12,9/2140 meter autostart och förstapriset 40.000 kronor.

Sedan var det dags för Första Testet StoChampionatet, där segern gick till Carl-Otto Göranssons fyraåriga Laferrari Dimanche (e. Brad De Veluwe) som tog tredje raka segern och femte segern i nionde starten. Laferrari Dimanche inledde snabbt och tog hand om ledningen och hade sedan ett säkert grepp om loppet och gick undan till seger på 1.14,1/2640 meter autostart och förstapriset 75.000 kronor.

På Jägersro blev det seger för Johan Untersteiners fyraårige Karat River (e. Muscle Hill) som tog andra segern i tredje starten och är alltjämt obesegrad felfri. Från innerspår inledde Karat River bra och tog hand om ledningen och stack sedan undan klart över upploppet och vann på nya rekordet 1.15,4/2140 meter och förstapriset 30.000 kronor.

Dessutom blev det ytterligare en körsvensseger för Stefan Persson på Axevalla tillsammans med Yagger Millpond.

Stort grattis!

 

Publicerad onsdag 13 april 2022. info@halmstad.travsport.se