Intervjuer

Nio lopp med första start 18.30 erbjuds lördag 16 oktober med V65-spel som inleds 19.40. Kanske inte helt lättlöst och här nedan följer lite hjälp på traven i intervjuform.
Välkomna och lycka till!


Ingrid Bengtsson har en spännande häst redan i den första avdelningen.

- 6 Syria Då (V65-1) var bra ganska bra när Tova körde henne senast, men hon tappade travet sista biten. Jag misstänker att det kan berott på att hon tävlade barfota. Syria Då känns jättefin i träningen efteråt även och jag tror att det blir skor den här gången. Jag har goda förhoppningar, säger Ingrid Bengtsson.

 

Tomas Malmqvist kan möjligen ha en vinnare i avdelning tre.

- 1 Nanny´s Girl (V65-3) har haft en hel del otur och hon borde få en fin vinter. Nanny´s Girl är ute i fel lördagslopp, jag tycker hon är en häst med V75-kvaliteter.

- 2 Carlos Stephanie (V65-4) har tävlat på hyggligt och vi provade henne i ett montélopp näst senast, men tog slut den gången. Formen är ganska bra men hon är beroende av rätt löpning. Med maxklaff kan hon vara med där framme, säger Tomas Malmqvist.

 

Marcus Lindgren har en av de potentiella vinnarna i den första avdelningen och överlåter styrningarna åt Jonas M Oscarsson.

- 7 Claire Di Quattro (V65-1) har två lopp i kroppen efter halsoperation och senast gick hon snabbt till slut. Jag var jättenöjd med henne och hon bröt inte ut någonting till slut, vilket hon gjort tidigare. Hon är startsnabb och jag kommer att köra offensivt och Claire Di Quattro vann på 1.13-tid i Karlstad i fjol från spets.

- 3 Wisdom Teacher (V65-5) är svår men han gick bra senast efter att ha fått en tryckare inför slutvarvet. Han är startsnabb och brukar ta hand om ledningen och senast höll han sig lugn i spets. Wisdom Teacher borde räcka en bit, säger Jonas M Oscarsson.

 

Magnus Fagerberg har två hästar till start inom V65-spelet som kan vara värda att bevaka.

- 5 Fiery Heart (V65-1) gjorde ett fint lopp i första starten för mig som tvåa. Han var sämre senast och det visade sig att han var sjuk. Han känns fantastiskt fin i träningen och har mest gått mest jobb hemma men Fiery Heart har även gått två banjobb på bra vis. Han är rätt så kapabel och bör duga i breddlopp och läget är bra eftersom han är startsnabb ut. Som han känns bör han vara med där framme. Det blir barfota fram den här gången.

- 8 Ecupos Ahla (V65-4) ska ned i banan och gå i ryggar fram till halvvarvet kvar. Han var precis som Fiery Heart sjuk senast. Ecupos Ahla var smällfin i ett banjobb nyligen och det blir inga ändringar, säger Magnus Fagerberg.

 

Johan Svensson kör åt Anna Erixon som startar i b-tränarloppet.

- 7 Oliver Hall (V65-6) känns mycket bättre i träningen än tidigare och var bra som trea på Åby. Han känns fortsatt fin och det blir inga ändringar till den här starten. Han ska räknas med platschans och om man väljer att gardera 3 Diamant Sensation kan man tänka på Oliver Hall, säger Johan Svensson.

 

Håkan K.Persson har två möjliga outsiders till start.

- 4 Edgy Look (V65-4) har varit okey på sistone även om han inte är lika bra som när han var fyra år. Han brukar gå bra efter vila och om han kommer till i loppet kan han vara med där framme. Det blir barfota runt och amerikansk vagn.

- Formen har inte varit som bäst på sistone, men 11 Cantona Mearas (V65-5) känns piggare i träningen nu. Det går inte att vara allt för optimistisk från det här läget och han måste köras på chans. Cantona Mearas är behandlad inför den här starten och brukar gå bra efter det, säger Håkan K Persson.

 

Carl-Otto Göransson tränar hästen som har tjänat allra mest under tävlingskvällen.

- 12 Samo Different Day (V65-5) gjorde ett okey lopp i Tingsryd. Han hade inte startat på länge och det är bra spänst i träningen efter det loppet och han borde gå framåt med loppet i kroppen. Eventuellt barfota bak, säger Carl-Otto Göransson.

 

Hanna Lähdekorpi startar två hästar från luriga utgångslägen.

- 12 Keegan Trot (V65-4) har galopperat mycket och senast körde jag kanske lite för offensivt. Jag är rätt nöjd med bakspår även det kunde varit bättre än spår tolv. Han tränar som vanligt och känns bra i loppen men galopperna kommer på ett steg.

- 13 Bastian (V65-6) testade vi helstängt huvudlag och amerikanska vagn på senast och det blev kanske för bra. Vi startar igen men vanlig vagn och öppet huvudlag som han brukar gå med. Bastian har varit lite formlös under sommaren, men var lite uppåt näst senast, Hanna Lähdekorpi.

 

– 11 Tough America (V65-3) är en häst som egentligen har varit lovande i hela sitt liv, men på slutet har han inte levererat. Han har problem med travet i svängarna och vi har lagt om träningen lite för att se om det kan hjälpa honom. Jag har inga jättestora förhoppningar från det här läget och han är mest med som resesällskap åt Unit Brodde. Han gick en hyfsad tid senast och vi kör på chans härifrån och tar det vi kan få.

– 9 Unit Brodde (V65-5) var jäkligt bra i våras men fick sedan lite problem under sommaren. Jag kladdade till det lite och släppte ut hästarna på för kraftigt bete och de åt alldeles för mycket gräs. Det tog tid för honom att komma tillbaka men senast var han riktigt bra som tvåa. Han känns fin och jag förväntar mig samma prestation i det här loppet. Sedan får vi se hur långt det räcker men jag är klart nöjd med min häst för dagen. Jag känner mig inte slagen på förhand i alla fall och bland de tre tycker jag att han ska kunna vara. Han går med samma balans och utrustning som senast, säger Conny Görtz.

 

– 3 Thinking About You (V65-2) kan vara den häst med sämst moral som jag någonsin har haft. Han ger upp alldeles för lätt i loppen. Man hoppas alltid på en vändning och han har tränat på bra hemma nu i alla fall så får vi se. Han är startsnabb men jag tror att jag kommer att ta en lugn start och ge honom ett rygglopp. Det brukar ofta bli frisk körning i de här breddloppen så han får smyga med och försöka tjäna lite pengar. Inga ändringar.

– 1 Delicious Brown (V65-6) har inte varit fräsch och det är därför som han inte har startat på nästan ett år. Men nu verkar han okej i alla fall och när jag var inne och körde på rakbanan på Halmstadtravet så kändes han bra. Då bestämde jag mig för att anmäla. Han går egentligen bäst på rulle och brukar kämpa i loppen när han är fräsch. Nu blir det första gången med jänkarvagn och det är en liten chansning, för han är lite lurig och har tidigare kunnat slå. Jag ska värma honom i den först så får vi se. Det blir även barfota runt om, säger Peter U Anderssson.

 

 

 

Publicerad fredag 15 oktober 2021. info@halmstad.travsport.se