Intervjuer

Kvällens tävlingar inleds klockan 18.30. Nedan följer lite hjälp på traven i intervjuform.
Välkomna och lycka till!


Hemmakusken Sören Boel har två uppsittningar inom V5-spelet.
7 First One In (V5-1) har varit skadad, och loppet i kväll är inte det viktigaste. Tony Jönssons hästar brukar vara rejält tränade inför loppen, men jag misstänker att han vill ha ett snällt upplägg i comebacken. Jag sitter bakom en bra häst, men jag vågar inte hoppas på för mycket den här gången.
6 Maestro Michel (V5-3) överraskade ordentligt när han vann senast på Jägersro. Han fick förvisso ett perfekt lopp, men han gick undan lätt, och vann med krafter kvar. Han känns fin inför den här starten, och planen är att köra till från start för att få en fin position. Om han får smyga till upploppet kan han fälla många i spurten. Jag skulle vara nöjd om han dyker upp bland de tre främsta. Det är Maestro Michel som är min bästa chans på V5, avslutar Sören Boel. 

 

8 Digital Crunch  (V5-1) har varit borta länge och vilat på grund av skada. Han är mycket tränad hemma men har även varit inne på banan och gått banjobb, men han var rätt oinspirerad. Jag tror att han behöver loppet.

13 Bastian (V5-5) gör bra lopp hela tiden  och gör säkert ett bra lopp igen, men det blir svårt om tempot blir lågt, säger Hanna Lähdekorpi.

 

4 Edibear (V5-1) har bra kapacitet men var tyvärr sjuk i försöket till kriteriet. Han är inte 100-procentigt stabil när det handlar om voltstart, men jag tror att han går i väg och han har en bra uppgift, säger Stefan Persson.

 

1 Spinal Tap A.T. (V5-4) fick feber och har varit struken en gång. Han tränar bra och är i fin form. Han är startsnabb men spår ett kan vara lite lurigt.  Han visade senast att han klarar medeldistans på ett bra sätt och jag tycker att det ser bra ut.

12 Mainio (V5-5) hade fel utrustning i första starten för mig och senast ändrade vi till fast huva och han tävlade med ett annat bett. Han borde vara ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och även om han är bäst bakifrån blev spåret dåligt, säger Riccardo Bianchi.

 

4 Lucifer Sam (V5-5) är småstark och det är inte lätt att köra snyggt med honom. Jag tror att han är i okej ordning och jag hoppas att det blir tempo på loppet, säger Peter Untersteiner.

 

Victor Rosleff säger så här om V5-hästarna.
12 Master Sea (V5-1) är bättre än raden, men vi kör för en mindre premie i kväll.
3 Fönix Vang (V5-3) tränar bra, och känns fin, men det viktigaste i kväll är att han inte galopperar. Han duger i den här typen av lopp, men jag kommer att köra i ryggar, och jag vill att han ska spurta över upploppet. Det känns som lite outsiderchans, avslutar Victor.

Christian Sejer uttalar sig om två V5-hästar.
7 A Second Time (V5-2) löper på helt okej, och har hygglig form. Jag tror att det blir svårt att vinna i kväll, och vi ligger lågt.
3 Edgy Look (V5-5) spurtade fint senast, och gången innan det höll han farten starkt efter ett tufft lopp. Formen är faktiskt jättebra, men det är hårt emot, och han är väl inget hett segerbud ändå.

Fredrik Persson åker från östkusten till västkusten med en häst.
2 Caramelle T.T. (V5-5) var kanonbra i somras, men jag tycker inte hon har löpt som bäst på sistone. Jag får henne inte att prestera maximalt i loppen. Till loppet i kväll gör jag lite förändringar, men jag vill se att hon bättrar sig i loppen innan jag vågar lämna ut henne som en given vinnare. Fart, styrka, och kapacitet finns det gott om, och hon duger normalt sett gott i ett lopp som detta.

 

Göran ”Gigge Lep” Kristiansson har en häst till start.
11 Padron Kloster (V5-1) gör jämna, och stabila insatser varje gång. Jag tycker att formen är oförändrad, men det är svårt att bedöma motståndet, och segerchansen. Blir det hårt tempo första varvet kan han fälla några stycken i spurten.

Gustav Johansson kör många intressanta hästar i kväll.
1 Dats So Crazy (V5-1) är i ordning just nu, men det är mycket hårdare emot i kväll, och jag är fullt nöjd med en tredje-fjärdeplats.
6 Janita Honey Love (V5-2) borde vara en av de bättre hästarna i det här loppet. Hästen är rätt snabb ut, och jag kör till från start. Det borde vara en vettig segerchans.
1 Faster Than S.J. (V5-3) verkar vara på gång, men det är tufft att kräva seger i kväll.
7 Eppur Si Muove (V5-5) laddade jag för tufft med senast, och det blev galopp. Hästen är annars i god form, och jag tycker inte att motståndet är tuffare nu. Läget är inte helt fel, och det känns lite småintressant.

Per-Emil Henriksson har en häst till start.
3 Lovemelikeyoudo (V5-4) var grymt bra i Stockholm på V75 i slutet av september, men gången efter det var hon sämre än förväntat i Örebro. Senast galopperade hon bort sig när kusken skulle ta ner henne i banan. Jag är väl inte helt säker på dagsformen, och jag vill inte ”ropa” ut henne som en given vinnare den här gången. Distansen är inga problem, och hon gör normalt sett inte bort sig i det här sällskapet

Patricia Rosén kommer med en mycket intressant häst.
10 Hills Hurricane (V5-2) gjorde comeback senast, och gjorde ett fint lopp. Jag har tränat hästen efter det, och det verkar verkligen som att formen är rejält på gång. I kväll kör vi med en amerikansk sulky för första gången, och det känns intressant överlag.

Sofie Ericsson har en häst till start.
5 Global Underwriter är en stark, och rejäl häst som har bra form, och jag har siktat på det här loppet på hemmaplan över 2640 meter. Jag tycker att han borde vinna något lopp snart faktiskt. Han kommer säkert att prestera fint, men det är svårt att värdera segerchansen.

Jonas Oscarsson kör en häst på V5-spelet.
2 Boira V.W. (V5-2) är en svår häst, men för den här låga klassen har hon god kapacitet. Jag testade henne bakom startbilen i torsdags, och då klev hon i väg ganska bra av sig själv. Det går inte att ladda av henne bakom bilen, och jag misstänker att första halvvarvet blir avgörande för om hon travar eller inte. Om hästen håller sig i rätt gångart kan jag vara offensiv i loppet. Jag har pratat med min kollega Markus Niklasson om hästen, och han tror att hon springer 1.14 full väg om allt fungerar. 

Publicerad måndag 29 november 2021. info@halmstad.travsport.se