Intervjuer

Tjejkväl i afton med åtta lopp och första start klockan 18.30 - och nedan följer lite hjälp på traven.


 

4 Spike Day (V5-1) är en mysig häst som jag tror är lite svår från spår fyra. Förutom kvalet gick han ett provlopp för några veckor sedan efter 1.20, men det är omöjligt att veta vad de andra i tvååringsloppet.

Det blev tokfel senast för 4 Mirella Zaz (V5-5). Jag försökte komma ned men det blev ledningen och det tog emot till slut. Jag ska försöka ge henne en ryggresa och får hon följa med i ryggar fram till 300 kvar är det en platschans, säger Anders Zackrisson.

 

8 Manjula Fame (V5-3) är rätt så kapabel men har varit omogen hittills. Jag kan inte riktigt svara på var hon står och det viktigaste är att han sköter sig. Hon är vältränad och stark och jag tror att hon går i väg felfritt men sedan måste hon hålla fokus under resten av loppet.

Jag är nöjd med 5 Lovemelikeyoudo (V5-5) för dagen. Hon var kanske lite sämre senast i Örebro och hon var nog inte helt kry den dagen. Jag har inte hittat något fel men känslan var att hon inte var helt 100. Jag har ingenting att klaga på efteråt och det känns som att hon går ned i klass. Distansen passar bra och hon är rätt kvick ut. Kommer vi till spets kör vi där, säger Per-Emil Henriksson.

 

Jag tror att 5 Tellmenow (V5-1) kommer bli en bra häst och nyttig i större sammanhang. Hon blir bättre för varje start och gick i mål med mycket sparat senast. Jag tror inte att vi kan vara med ifrån början. Hon är ingen självklar vinnare men har bra chans att bland de tre främsta.

5 David S.H. (V5-2) blir bättre och bättre för varje start. Vi har haft lite problem med stilen hos honom och han har varit hos en kiropraktor efter senaste starten. Han möter bra hästar i kväll men är kapabel och kan vi få till stilen på honom blir det bra.

10 Mamaneedshismoney (V5-3) presterade bra senast och han höjde sig ett snäpp efter ett tufft lopp näst senast. Han har tagit senaste loppet bra och jag är rätt så säker på att han inte kommer ha något emot något att starta tätt. Han har varit svår i voltstart men borde gå i väg från det här spåret. Han tävlade barfota senast men i kväll blir det skor på hovarna, säger Kevin Oscarsson.

 

Conrad Lugauer är som vanligt flitig med informationen på sitt twitterkonto.

” 5 Frankie Godiva (V5-3) gör debut och måste i första hand överleva spår fem, det är alltid lite chansartat. Skor och öppet och ska säkert räknas om hästen bara sköter sig”.

 

1 Justina (V5-5) var trea senast och då fick jag aldrig av ryckhuvan. Hon är ojämnt startsnabb och ibland tar hon inte i från start.  Hon kan öppna bra och jag provar gärna i ledningen om vi håller upp spetsen, säger Axel Ritzman.

 

2 Tearsinheaven (V5-2) är rätt bra för klassen men är opålitlig och mycket bättre än raden. Det blir svårt att ta en längd på Diamant Sensation som jag körde senast. Man ska ta Tearsinheaven allvar och han behöver inte ledningen för att vinna. 

6 Global Company (V5-2) går helt okey men har inte haft det där lilla extra. Att vinna blir svårt och jag hoppas att han tar en bra peng.

2 Chip Cher (V5-3) har tränat helt okey och jag hoppas att hon går felfritt. Det blev galopp i debuten men hon känns inte som en osäker häst och jag tror att hon klarar spåret.

2 Charlotta S.H. (V5-5) gör det bra men vinner sällan. Hon fick ett bra utgångsläge och är en typisk platshäst, säger Peter Untersteiner.

Publicerad måndag 8 november 2021. info@halmstad.travsport.se