Intervjuer

Ikväll kör vi tävlingar med 10 lopp och start klockan 18.20. V64 är huvudspelformen och här kommer lite hjälp på traven.


Hanna Lähdekorpi har två hästar till start och inleder V64-omgången med den klara favoriten.

- 1 Digital Cruch (V64-1) har bra förutsättningar. Han tävlade med brodd i den senaste starten och det fungerade inte och Digital Crunch fick en liten paus efteråt. Han har tränat på men är formen är inte på topp, men jag tror att han gör ett okej lopp.

- Jag var lite besviken på 12 Quite Special (V64-5) senast. Han borde gått bättre och vunnit klungspurten. Vi provar igen och tar av skorna. Han har tidigare varit en riktig barfotahäst, men läget inte så bra, säger Hanna Lähdekorpi.

Nicklas Korfitsen vann bronsdivisionen i lördags med Zaffiro Jet och jag nya vinster ikväll.

- 15 Broad Vision (V64-3) var klart bra senast bakom Billi Time som var favorit på V75 i lördags. Broad Vision fick ett tufft lopp och fullföljde starkt. I kväll har vi ett dåligt utgångsläge vilket gör att det blir tufft och det taktiska är svårt att säga hur det ska bli. Jag hoppas att han håller sig lugn så jag kan avvakta i kön annars så får jag kanske ge mig iväg. Hästen är bäst barfota runt om och tanken är att han ska tävla så i kväll, han har tävlat med skor på slutet och barfota är ett klart plus.

- 7 Elbow (V64-4) är ny i vår träning. Hästen känns jättefin och har tränar starkt. Spåret är lite långt ut, men jag tror ändå att vi kan får en bra position. Han känns så pass fin att jag tror på en bra insats och att han duger bra även i Sverige. Han ska tävla barfota runt om, ett plus även för honom. Jag har bäst känsla för Elbow, säger Nicklas Korfitsen.

Per Nordström har en häst me sig inom V64-spelet.

- 9 Ready Häggenäs (V64-4) är en fin häst med rätt inställning till jobbet. Jag trodde väl inte så mycket på honom på förhand när hon kom, men som sagt så är det en gedigen arbetare som alltid gör sitt. Han går alltid in i mål och jag tycker väl ändå att han gick godkänt senast. I kväll rycker jag framskorna och hoppas på tempo, säger Per Nordström.


Mathias Alm har kört Ibelieveinamerica vid många tillfällen och gör så även ikväll.
- 7 Ibelieveinamerica (V64-5/DD-1) var klart bra senast. Han hade inte startat på ett tag och våra träningsförhållande har väl bara varit sådär vissa tider. Han ska gå framåt en del med den genomköraren i kroppen och det känns bra. Han tävlar barfota nu och det är ett plus, samtidigt är det det för dom flesta, säger Louise Frumerie.

Wilhelm Paal har en häst till start som jagar karriärens andra seger.

- 4 Inox River (V64-3) tränar fint, och känns allmänt bra just nu. Hästen är rätt snabb ut, men jag vet inte om det räcker för att nå ledningen. Önskepositionen är ledningen, och andravalet är rygg på ledaren. Jag tycker fortfarande att han duger för klassen, och han borde dyka upp bland de tre-fyra främsta, säger Wim Paal.

Peter Untersteiner har en häst till start inom V64.

- 5 Son Hugo Pellini (V64-4) är en fin travare som bör vara gynnad av distansen. Han har några lopp i kroppen men söker lite efter formen, säger Peter Untersteiner.

Även Johan Untersteiner har en häst med.

- 2 Dizzy River (V64-1) har inte rosat marknaden på sistone och jag hoppas på bättring. Nu åker skorna av och Dizzy River känns fin i träningen. Han får smyga med och jag ligger lågt, säger Johan Untersteiner.

Lycka till!

Publicerad måndag 8 mars 2021. info@halmstad.travsport.se