Tre segrar på Åby

Vid lördagens tävlingar på Åbytravet blev det vinster för Au Revoire Font, Floydside Am och Princess S.W.


Det började med seger i montéloppet för Christian Fiores femåriga Au Revoire Font (e. Look de Star) som tog årets första seger i tredje starten. Efter en lugn start blev det en resa i andraspår innan attacken sattes in i sista sväng och sedan avgjorde de klart över upploppet på 1.14,6/2140 meter autostart och förstapriset 40.000 kronor.

Därefter blev det vinst för Peter Arnqvists sexårige Floydside Am (e. Lavec Kronos) som tog andra raka segern tillsammans med Johan Untersteiner. Från tillägg blev det ett tidigt avancemang och ledningen övertogs i andra kurvan och sedan hade ekipaget ett säkert grepp hela vägen och vann på 1.15,6/2160 meter och förstapriset 40.000 kronor.

Sedan blev det vinst för Peter Untersteiners sjuåriga Princess S.W. (e. Chocolatier) som tog karriärens trettonde seger i 28:e starten. Från dubbla tillägg blev det en position djupt ner i kön. Attacken påbörjades i ryggar på slutrundan innan hon fick full marschorder på upploppet och hann fram kort före mål och segrade på 1.14,1/2180 meter och förstapriset här 150.000 kronor.

Utöver detta blev det två körsvenssegrar. Henriette Larsen tog årets första seger när hon vann V75 Ungdomschampions tillsammans med Bara du Chene som erhöll 150.000 kronor. Seger blev det också för Johan Untersteiner som vann med North Dakota.

I söndags gjorde Jerry Riordans femårige Aetos Kronos sin fjärde raka start på Vincennes och den här gången blev det en tredjeplats i Prix de France bakom Delia du Pommereux och Face Time Bourbon på 1.10,0/2100 meter autostart och belöningen 570.000 kronor.

Stort grattis!

Publicerad måndag 15 februari 2021. info@halmstad.travsport.se