V75 på Nyårsafton

Tävlingarna 31 december flyttas från Axevalla till Halmstad

Tävlingarna på nyårsafton flyttas från Axevalla till Halmstad. Väderprognoserna för Axevalla tyder på att det sker en tjällossning på fredag, vilket skulle göra banan osäker att tävla på. – För att underlätta för alla har vi valt att fatta ett beslut i god tid, säger Axevallas travbanechef Roger Moström.


Efter en kall julhelg är det tjäle i banan på Axevalla. Väderprognoserna talar dock om flera plusgrader och regn under torsdag och fredag. Detta innebär sämsta tänkbara utgångsläge för banskötarna på Axevalla. Det är ganska stor risk att tjälen släpper i banan lagom till fredag. Under pågående tjällossningen är det sällan lämpligt att tävla på en travbana.

- Självklart är det svårt att redan idag tisdag eftermiddag säga något om vädret och banunderlaget på fredag. Men vi väljer ändå att fatta ett tidigt beslut att inte genomföra tävlingarna på vår bana. Säkerheten måste komma först. Jag tror att de aktiva och alla andra hellre får ett tidigt besked och kan förbereda sig på att istället åka till Halmstad, säger Axevallas travbanechef Roger Moström.

Även i Halmstad byts köldgrader mot plusgrader men där är väderprognoserna bättre för banskötarna. Den eventuella tjälen hinner gå ur banan i god tid före fredag.

- Vi känner oss helt trygga med att kunna erbjuda en bra och säker bana på fredag. Vi har under tisdagen inte så mycket tjäle i bankroppen alls och det ska vara plusgrader och nederbörd resten av veckan. Nu har vi god tid att förbereda ett bra underlag, säger Halmstads sportchef och vd Jan-Olof Molin.

 

Att tänka på

Samtliga lopp flyttas och starttiderna är de samma.

Aktiva som behöver stryka häst eller har övriga frågor kring tävlingarna kontaktar Halmstadtravet på telefon 035 - 10 91 80.

I startlistor på travsport.se och hos ATG kommer bana Axevalla anges fram tills att tävlingarna är genomförda, därefter flyttas resultaten över till bana Halmstad i databasen. Tävlingarna kommer i statistiken att räknas som Halmstad-lopp, och räknas till Halmstads kusk- och tränarliga.

Befintliga Tickster-biljetter gäller på Halmstadtravet, du behöver inte skaffa nya.

Halmstad kommer att ha travrestaurangen och stallfiket öppet. Du som vill äta på restaurangen behöver göra en ny bokning till Halmstad.

Välkomna!

Publicerad onsdag 29 december 2021. info@halmstad.travsport.se