Segrar på Solvalla och Jägersro

Vid onsdagens tävlingar på Solvalla blev det seger för Gandhi Boko och på Jägersro blev det segrar för El Toro Pellini, Global Creation och Pure Atlas.


På Solvalla vann Marcus Lindgrens åttaårige Gandi Boko (e. From Above), som tog karriärens nionde seger i 50:e starten. Han var snabb från start och tog hand om täten men släppte ifrån sig densamma efter snabb öppning. Från rygg ledaren gled Gandhi Boko ut 300 kvar och kunde sedan avgöra säkert på 1.12,0/1640 meter autostart och förstapriset 60.000 kronor.

På Jägersro inleddes det med seger för Magnus Dahléns fyraårige El Toro Pellini (e. Chocolatier), som tog andra segern i sjätte starten. Ekipaget inledde bra och hamnade i rygg på ledaren men fick täten ut på slutrundan när ledaren galopperade. Sedan gick El Toro Pellini undan klart till seger på nya rekordet 1.14,7/1640 meter autostart och belönades med 30.000 kronor.

Sedan blev det seger för Peter Untersteiners treåriga Global Creation (e. Southwind Frank) som tog fjärde segern i sjunde starten. Global Creation hamnade som förstahäst i andraspår men kopplade greppet in på upploppet och höll undan till säker seger på 1.15,6/2160 meter och förstapriset 50.000 kronor.

Därefter blev det seger för Jerry Riordans tvåårige Pure Atlas (e. Father Patrick) som tog tredje raka segern när han segrade i Breeders Crown med 175.000 kronor till vinnaren. Ekipaget hamnade i andra ytter, och kunde vänta med attacken till slutsvängen och avgjorde klart över upploppet på 1.14,0/1640 meter autostart.

Dessutom blev det en körsvensseger för Tova Bengtsson som vann tillsammans med Firecrest och Stefan Persson vann med Digital Star och Eight Hour.

Stort grattis!

 

 

Publicerad torsdag 9 december 2021. info@halmstad.travsport.se