Intervjuer

Tio lopp och V64-spel med första start klockan 18.20. Här följer lite hjälp på traven i intervjuform.
Varmt välkomna!


 

Stefan Granlund har haft en lite lugnare period då hästarna varit lite sjuka. 
Nu är stallet på gång igen och han tar turen till Halmstad med stora segerplaner.
- 6 Gladys Knight (V64-5) hade vunnit senast om kusken valt rätt väg i sista sväng. Det sade han själv i alla fall och hästen avslutade strålande så det stämmer nog.
Hur tränar hon efteråt?
- Hon känns kanonfin och jag är väldigt nöjd med henne för dagen. 
Kan hon öppna från start?
- Hon är bara medelsnabb så spåret är lite långt ut och det är det enda som oroar mig lite.
Ändrar du något?
- Nej, hon tävlar med skor och det brukar hon göra och jag tycker inte det har någon större effekt när hon tävlar utan. Hon kommer ju från en sejour i Norrland och där tävlade hon med skor.
Hur värderar du segerchansen?
- Jag tycker att det ser väldigt bra ut för hennes del. Hon står perfekt inne i loppet och det är ingen av motståndarna som sticker ut. Hon är värd en seger och jag hoppas den kommer i kväll.

 

Dan Widegren har ett fåtal hästar i träningen och har haft så några år. 
Han lever ett behagligt liv och behöver inte stressa och ligga ute på vägarna längre.
- Visst har jag det bra och sedan kan jag lägga ner mycket tid på varje häst och inte stressa, säger Dan.
På hemmabanan Halmstad har han två hästar till start i omgången.

3 Valour Kronos har en passande uppgift i V64-inledningen.
- Det håller jag med om. Senast hade han ett iskallt läge och det går inte. Han är bäst när han är med där framme och helst i ledningen. 
Hur tränar han?
- Han känns fin och jag tror på en bra insats.
Är han missgynnad av att tävla med skor?
- Han är nog inte mer missgynnad än någon annan.
Vad tror du om chansen?
- Han har ett bra lopp på förhand och skulle han få ledningen ska det vara en bra chans, i annat fall blir det lite mer chansartat, men han är inte slagen ändå.
- 9 Icebreaker Sisu (V64-4) är en häst jag gillar och jag tror att han blir bra när han vuxit färdigt i sin stora kropp och fattar vad detta går ut på.
Han har inte startat på ett tag, varför?
- Han är behandlad och har fått pusta ut lite. Hästen tränar på bra och känns fin.
Hur ska han räknas i loppet?
Som en outsider, tycker jag och han är streckvärd.

 

6 Wilma C.D. (V64-2) har fin talang och vann senast på Åby och har tränat på för fullt efteråt. Hon är bra för klassen och i kväll kör vi med helstängt istället för halvstängt huvudlag, säger Johan Untersteiner.

 

9 Gloria Wee (V64-2) var väldigt dålig senast, men hon var sjuk och nedsatt av infektion. Hon har fått tagit igen sig lite och spåret kunde varit bättre, men hon är duglig för sin klass och är inte borta om det klaffar.

6 Filip Winner (V64-6) var okej i första starten efter uppehåll senast. Han borde gått framåt med loppet i kroppen och målet är att köra snällt med honom i kväll, säger Stefan Persson.

 

2 Easy Star (V64-2) har startat i Norge på sistone och är under utveckling. Hon fick ett bra spår och gör säkert ett bra lopp. 4 Lady Larissa (V64-2) satt fast som fyra senast på Solvalla och visade bra form. Jag tror att hon gör ett bra lopp igen.

4 Luca Di Quattro (V64-4) har galopperat mycket i sina starter. Han är renoverad efter senaste loppet och känns kanonbra i träningen.

10 Express Lime (V64-6) gjorde bort sig direkt i starten senast. Han vann 150 000 kronor i starten före och har fin form, säger Peter Untersteiner.

Publicerad måndag 6 december 2021. info@halmstad.travsport.se