Dubbla SM-titlar på Åby

Vid lördagens tävlingar på Åbytravet blev det segrar för Victor Rosleff, som tillsammans med Echelon vann Ungdoms-SM, och Frank Nilsson som vann Amatör-SM tillsammans med Reddington.


Det började med seger för Peter Untersteiners fyraårige Reddington, som tillsammans med Frank Nilsson alltså segrade i Amatör-SM. From Above-sonen inledde från bakspår och fick inledningsvis en position som trea i andraspår. Ekipaget följde med i ryggar ut på slutvarvet och kunde sätta in attacken in på upploppet och avgjorde säkert på 1.13,6/2140 meter autostart och förstapriset 110.000 kronor, vilket också var Frank Nilssons fjärde seger för året i nionde starten.

Sedan blev det seger i Ungdoms-SM för Victor Rosleff (som vann Lärlings-SM 2019) när han segrade med Jerry Riordans femårige Echelon. Brioni-sonen inledde snabbt och tog tidigt hand om ledningen, för att kort senare släppa ifrån sig densamma. Efter en resa vid sargen kunde han spela ut speeden på upploppet och hann fram strax före mål och vann på 1.13,0/2140 meter autostart och förstapriset 110.000 kronor. Det var Victor Rosleffs 15:e seger under året, det blev 24 fullträffar under 2019.

Vid tävlingarna på Kalmartravet under fredagskvällen blev det seger för Tommy Strandqvists Chablis Premier tillsammans med Linn Strandqvist, som båda tog årets första seger. Ekipaget var snabb från start och tog hand om ledningen och höll farten väl uppe i inledningen. Scarlet Knight-sonen höll sedan undan klart på 1.15,7/2140 meter autostart och belönades med 10.000 kronor.

Stort grattis!!

Publicerad söndag 11 oktober 2020. info@halmstad.travsport.se