Tre segrar på Eskilstuna

Vid lördagens tävlingar på Eskilstuna blev det segrar för Bonnies Celebrity, Roller Coaster Ås och Dear Friend.


Det inleddes i montéloppet med Peter Untersteiners Bonnies Celebrity, som i sin 31:a montéstart tog sin 14:e montéseger, den här gången blev det en delad sådan. Sjuåringen inledde snabbt bakom bilen och tog hand om täten men släppte ifrån sig densamma ut på första långsidan. Greppet kopplades i utgången av slutsvängen och sedan blev det så hårt att inte ens målkameran kunde kora en vinnare, så det blev delad seger på 1.14,0/2140 meter autostart och förstapriset 30.000 kronor.

Därefter blev det seger för Peter Untersteiners fyraårige Roller Coaster Ås som efter lite uppehåll tog årets första seger i femte starten på nya rekordet 1.12,1/1640 meter autostart och förstapriset 30.000 kronor. Explosive Matter-sonen fick en position som fyra i andraspår innan attacken sattes in mitt på sista långsidan och Roller Coaster Ås avgjorde säkert mitt på upploppet.

I Stoeliten blev det vinst för Johan Untersteiners sjuåriga Dear Friend som tog årets tredje seger i åttonde starten. Orlando Vici-dottern startade snabbt och tog hand om ledningen in i första sväng men släppte ifrån sig täten efter 500 meter. Dear Friend bidade sedan sin tid i rygg på ledaren och när luckan väl kom in på upploppet avgjorde hon enkelt och segrade på 1.13,2/2640 meter autostart och förstapriset 110.000 kronor.

Stort grattis!

Publicerad söndag 8 november 2020. info@halmstad.travsport.se