Segrar både på Jägersro och Solvalla

Vid onsdagens tävlingar på Jägersro och Solvalla blev det segrar för Hector de Sajan, Eye On the Hill, Wrecking Ball och Listas Terminator.


Det började med seger för Riccardo Bianchis treårige Hector de Sajan (e. Hasard Lavec) tillsammans med Peter Zadel, som tog karriärens tredje seger i elfte starten. Ekipaget inledde snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Sedan hade man ett säkert grepp om loppet och även om man utmanades till slut räckte det till en säker seger på nya rekordet 1.14,5/1640 meter autostart och förstapriset här 30.000 kronor.

Därefter blev det seger för Peter Untersteiners treåriga Eye On the Hill (e. Muscle Hill) som tog tredje raka segern, och karriärens femte i femtonde starten. Ekipaget inledde snabbt och tog hand om ledningen och hade sedan ett säkerrt grepp om loppet. Tredje raka segern togs på 1.13,1/1640 meter autostart och förstapriset 60.000 kronor.

Sedan var det dags för Riccardo Bianchis åttaårige Wrecking Ball (e. Coktail Jet) att ta karriärens andra seger i tjugonde starten. Efter en snabb start blev det ett lopp en bit bakom den hårddragande ledaren. Täten övertogs in på upploppet och sedan gled Wrecking Ball undan till en klar seger på 1.14,0/2140 meter autostart och belönades med 40.000 kronor.

På Solvalla blev det seger för Marcus Lindgrens fyraåriga Listas Terminator (e. From Above), som tog tredje segern i fjortonde starten. Ekipaget inledde i tredjespår innan man backade ner som sistahäst i fältet. Attacken sattes in från köplats i sista sväng och spurten resulterade strax före mål på nya rekordet 1.14,3/1640 meter autostart och förstapriset 40.000 kronor.

Dessutom blev det en körsvensseger för Peter Ingves när han vann ett av uttagningsloppen till Svensk Uppfödningslöpning tillsammans med Islay Mist Sisu.

Publicerad torsdag 5 november 2020. info@halmstad.travsport.se