Sju segrar på Kalmar

Vid onsdagens lunchtävlingar på Kalmartravet blev det segrar för Sephora, Happy Celebration, Maggie Cash, Posh Shopping, Charlotta S.H., Mästarnas Mästare och Orbital Ås.


Det inleddes med seger för Håkan K.Perssons femåriga Sephora som tillsammans med Stefan Persson segrade på nya rekordet 1.11,6/1640 meter autostart och förstapriset 22.000 kronor, och tog därmed årets första seger i nionde starten. Från innerspåret försvarades ledningen och sedan höll ekipaget farten väl uppe. I sista sväng drygades försprånget ut och det blev till slut en klar seger för Muscle Mass-dottern.

Därefter blev det seger för Peter Untersteiners femåriga Happy Celebration som tog årets första seger i fjärde starten. Make It Happen-dottern avancerades via tredjespår till ledningen efter 500 meter. Ekipaget blev uppvaktat i sista sväng men höll undan till årets första seger i fjärde starten på 1.14,7/2140 meter autostart och förstapriset även här 22.000 kronor.

Därefter segrade Stefan Persson tillsammans med Jerry Riordans femåriga Maggie Cash. Efter en resa som femma i andraspår kunde hon följa med i ryggar på sista långsidan. Djali Boko-dottern fick full marschorder i sista sväng och gled sedan undan klart till årets andra seger i nionde starten på 1.13,7/2140 meter autostart och belöningen 22.000 kronor.

Peter Untersteiner vann sedan med välstammade Posh Shopping (Ken Warkentin - Illustre November, alltså helsyster till Heavy Sound 7,5 miljoner och Man at Work 1,6 miljoner kronor). Det fyraåriga stoet inledde bra bakom startbilen och tog behändigt hand om ledningen och gled sedan undan till karriärens tredje seger i sjätte starten på nya rekordet 1.14,2/2140 meter autostart och förstapriset 20.000 kronor.

Även i det sjätte loppet blev det seger för Peter Untersteiner, den här gången med treåriga Charlotta S.H. som tog karriärens första seger i sjätte starten. Zola Boko-dottern tog hand om ledningen och hade sedan ett säkert grepp om händelserna och segrade på nya rekordet 1.15,5/1640 meter autostart och belönades med 20.000 kronor.

Därefter blev det seger för Pernilla Larssons fyraårige Mästarnas Mästare tillsammans med Peter Ingves som i elfte starten tog karriärens första seger, vilket också var andra staren i den nya regin. Ekipaget hamnade i fjärde ytter och påbörjade sitt avancemang på sista långsidan och lyckades till slut fixa segern på 1.18,1/2640 meter autostart och belöningen 20.000 kronor.

Det följdes av seger för Jerry Riordans femåriga sto Orbital Ås som tog årets första seger i sjunde starten tillsammans med Victor Rosleff. Conway Hall-dottern placerades i fjärde ytter och påbörjade sitt avancemang i rygg på sista långsidan. I slutsvängen fick hon full marschorder och rundade snabbt till ledningen och tog en klar seger på 1.15,8/2200 meter och förstapriset 10.000 kronor.

Tävlingarna avslutades med att Stefan Persson segrade med Whistler Brolline.

Stort graitts!

Publicerad onsdag 15 juli 2020. info@halmstad.travsport.se