Fyra segrar på Axevalla

Vid lördagens tävlingar på Axevalla blev det segrar för Wild Love, Pastor Power, Four Guys Dream och Joker of Steel.


Det började med seger för Bengt Simbergs sexåriga Wild Love som efter en stark slutrunda tog en klar seger på 1.12,5/2180 meter och belönades med 110.000 kronor. Från dubbla tillägg hamnade Love You-dottern en bit ner i fältet innan attacken sattes in dryga varvet från mål. Wild Love fick full marschorder i sista sväng och efter en snabb avslutning tog hon en klar seger, vilket också var årets tredje i elfte starten och Wild Love närmar sig därmed även två miljoner kronor intjänat.

Därefter blev det årets första fullträff i trettonde starten i Silverdivisionen för Peter Untersteiners sexårige Pastor Power som har varit en följetong inom STL. Från ett svårt utgångsläge hamnade Pastor Stephen-sonen mitt i klungan och fick bra draghjälp på slutvarvet. Över upploppet spelades speeden ut och han avgjorde säkert strax före mål på 1.12,3/2140 meter autostart och förstapriset här 125.000 kronor.

I Klass I-loppet blev det sedan seger för Håkan K Perssons fyraårige Four Guys Dream tillsammans med Stefan Persson. Dream Vacation-sonen hade inte startat sedan i april men var i god form efter uppehållet och fick en position som tvåa i andraspår i ett lopp som kördes i hög fart. Attacken sattes in i sista sväng och Four Guys Dream avgjorde säkert på nya rekordet 1.10,9/1640 meter autostart och tjänade 110.000 kronor.

I det avslutande loppet blev det seger för Peter Untersteiners fyraårige Joker of Steel (e. Virgill Boko) som tog femte segern i sjätte starten och är alltjämt obesegrad felfri. I andra starten i sin nya regi inledde Joker of Steel snabbt och tog hand om ledningen och gick sedan undan klart på nya rekordet 1.14,9/2140 meter autostart och förstapriset 50.000 kronor.

Körsvensseger blev det också för Stefan Persson tillsammans med Master Sea i Klass II loppet vilket innebar att Stefan ramade in V75-omgången.

Stort grattis!

Publicerad söndag 19 juli 2020. info@halmstad.travsport.se