Fyra segrar på Åby

Vid torsdagens tävlingar på Åbytravet blev det segrar för Honey Mearas, Cyber Lane, Don't Be Shy och Digital Crunch.


Det inleddes med Peter Untersteiners treåriga sto Honey Mearas (e. Readly Express - Khao Manee, syster till bland andra Darling Mearas 1.08,2ak, 7,3 miljoner kronor) som tog karriärens tredje seger i sjunde starten. Efter en lugn inledning övertogs ledningen i andra kurvan. I sista sväng drygades försprånget ut till konkurrenterna och det blev en klar seger på nya rekordet på 1.13,3/2140 meter autostart och förstapriset 100.000 kronor.

Därefter blev det seger för Johan Untersteiners sjuårige Cyber Lane som i och med segern i The Red Mile på 1.10,0/1609 meter autostart med 100.000 i förstapris passerade 11 miljoner kronor intjänat på 44 starter, som har givit 24 segrar. Ekipaget fick ett lopp i rygg på ledaren och kunde spela ut speeden över open stretch och avgjorde mitt på upploppet till klar seger.

Det följdes upp av en fullträff för Peter Untersteiners femåriga sto Don't Be Shy som gjorde andra starten efter långt uppehåll och tog årets första seger. Explosive Matter-dottern hamnade sist i klungan, följde med i angrepp runt slutsvängen och fick spela ut speeden på upploppet och avgjorde säkert på nya rekordet 1.12,9/2140 meter autostart och erhöll 35.000 kronor.

Sedan blev det seger för Hanna Lähdekorpi med fyraårige Digital Crunch som tog årets tredje seger i nionde starten. Från innerspår passerades Super Photo Kosmos-sonen innan ledningen återtogs på första långsidan. I slutsvängen skärptes tempot och då drygade ekipaget ut försprånget ordentligt till klungan och det blev till slut en klar seger på 1.15,1/3140 meter och förstapriset 50.000 kronor.

På Visbytravet blev det också körsvensseger för Markus Niklasson tillsammans med Ego Sisu.

Stort grattis!

Publicerad fredag 31 juli 2020. info@halmstad.travsport.se