Globalizer E3-vinnare

Det var fina framgångar i helgen både på Romme och Tingsryd där det blev segrar för Globalizer, Hector Mearas, Quite a Quality och Heart of Steel.


Jerry Riordans treåriga sto Globalizer tog under lördagen på Romme hem E3 för ston tillsammans med Stefan Persson på nya svenska rekordet för treåriga ston på 1.10,9/1609 meter autostart och belönades med 950.000 kronor. Bold Eagle-dottern hamnade som trea på innerspår, luckan kom i sista sväng och ekipaget kunde sedan avgöra säkert mitt på upploppet till karriärens tredje seger i tolfte starten.

Under söndagen på Tingsryd började det med seger för Johan Untersteiners treårige Hector Mearas (e. Muscle Hill - Iuma Ek, 12 segrar, 1.11,6ak, 2,4 miljoner kronor). Ekipaget gjorde andra starten och tog karriärens första seger på nya rekordet 1.14,3/1609 meter autostart och belönades med 20.000 kronor. Hector Mearas hamnade som förstahäst i andraspår men kopplade greppet på upploppet och gick undan till säker seger.

Sedan blev det seger i montéloppet för Roy Bendz sexårige Quite a Quality som i sin nya regi tog tredje segern i fjärde starten tillsammans med Tova Bengtsson (som även under lördagen på Romme segrade tillsammans med Smevikens Cruiser) på 1.12,3/1609 meter autostart och förstapriset 20.000 kronor. Ekipaget fick en resa i rygg på ledaren och när luckan uppenbarade sig på upploppet lyckades han avgjorde kort före mål.

Sedan blev det också seger för Peter Untersteiners sexårige Heart of Steel som segrade på nya banrekordet 1.09,3/1609 meter autostart och erhöll 60.000 kronor. Cantab Hall-sonen hamnade utvändigt om ledaren i bra tempo men kopplade greppet in på upploppet och höll undan säkert till årets andra seger i femte starten.

Körsvenssegrar blev det också för Stefan Persson som vann på Solvalla under fredagen med Joule V.S. och på Tingsryd tillsammans med Fenix Marcesi.

Stort grattis!

Publicerad måndag 17 augusti 2020. info@halmstad.travsport.se