11 mars - STL lördag

Lördagens STL tävlingar på Halmstadtravets snabba tävlingsoval bjöd på finfina startfält med Gulddivisionen som grädde på moset.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1 - Brat Rod.jpg

Inledande loppet var ett montélopp över 2140 meter med autostart. Det slutade med en tvåhästarsduell mellan Dame Lane och Brat Rod, där den sistnämnde med Jonathan Carre i sadeln tog en säker seger.

Lopp 2

2 - Gandhi DK.jpg

I lopp 2 svarade Gandhi D.K. för en fin insats, då femårshingsten med Nicklas Korfitsen i sulkyn segrade efter en vass speed över upploppet.

Lopp 3

3 - Steady Victory.jpg

I tredje loppet ledde Steady Victory med Hanna Lähdekorpi i sulkyn från start till mål och ekipaget tog en säker seger.. Femårsvalacken har startat 19 gånger och tagit 6 triumfer.

Lopp 4

4 - Dynamite Sensation.jpg

Lopp 4 gick över 2640 meter. Det slutade med en spännande slutstrid, där Dynamite Sensation med Carl Johan Jepson i vagnen var först över mållinjen. David Persson sköter träningen.

Lopp 5

5 - Eenymeenyminymoedk.jpg

Med lopp 5 startade STL - loppen med försök i Stoeliten. Där attackerade Eenymeenyminymoedk med Flemming Jensen i sulkyn i sista sväng och sedan var ekipaget först över mållinjen.

Lopp 6

6 - Marabou Brodda.jpg

Lopp 6 var ett försök i Klass 1. Där ledde Drizzle länge, men efter en vass upploppsspeed var Marabou Brodda med Thomas Uhrberg i sulkyn först över mållinjen.

Lopp 7

7 - Önas Prince.jpgLopp 7 var ett försök i Gulddivisionen. Där övertygade Önas Prince, som ledde från start till mål och vann säkert. I sulkyn satt som vanligt Per Nordström.

Lopp 8

8 - Ohara.jpg

Lopp 8 var ett lärlingslopp och försök till Diamantstoet. Där tog O´hara med Elias Strandberg i sulkyn hand om ledningen tidigt och där stannade ekipaget loppet ut.

Lopp 9

9 - Judge D.jpg

I lopp 9 blev det en lätt seger för Judge D. som var ensam på målfotot. I sulkyn satt Stefan Persson och Ola Samuelsson tränar.

Lopp 10

10 - Catullo Jet.jpg

Lopp 10 var ett försök i Bronsdivisionen.Där debuterade Catullo Jet i Sverige med Jerry Riordan som tränare och det slutade på bästa sätt. Med Gustav Johansson i sulkyn svarade femårshingsten för ett fint lopp och segrade på ett övertygande sätt.

Lopp 11

11 - Eros Zola.jpg

Lopp 11 var ett försök i Silverdivisionen. Där tog Flemming Jensen sin andra dagsseger; nu genom att triumfera med Eros Zola efter en vass speed ute i banan över upploppet.

Lopp 12

12 - Bangles.jpg

I avslutande loppet styrde Carl Johan Jepson Bangles till seger. Segern var Bangles första och den kom i åttonde starten. Carl Johans seger var den andra för dagen.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708-620272

Publicerad måndag 13 mars 2023. info@halmstad.travsport.se