Måndag 23 maj - Breeders Crown försök

Måndagstravet innehöll 10 lopp, V64-spel och fyra finfina Breeders´Crownrace.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1 - destiny effe.jpg

Inledande loppet var för treåriga travare och gick över 2140 meter med voltstart. Där tog Destiny Effe med Björn Goop i sulkyn hand om ledningen efter 400 meter och sedan höll ekipaget undan till en överlägsen seger.

Lopp 2

2 - go kyron go.jpg

Andra loppet ingick i Amatörserien och gick över medeldistansen 2140 meter. Där var galopperna många och den som avgick med segern var Go Kyron Go, som tog hem spelet efter vass spurt. Egon Bengtsson höll i tömmarna och Ingrid Bengtsson sköter träningen.

Lopp 3

3 - conrads lill babs.jpg

Lopp 3 var ett stolopp och ingick i Wången Cup. Där ledde Conrads Lill Babs med Victor Rosleff i sulkyn från start till mål och vann lätt. David Persson tränar fyraårsstoet, som nu tog sin fjärde seger på nio starter.

Lopp 4

4 - divane godiva.jpg

Lopp 4 inledde V64:an. Det slutade i en spännande tät spurtstrid, där Divane Godiva satte mulen först över mållinjen. Joakim Lövgren kör och tränar sexårsstoet, som nu tog andra raka segern.

Lopp 5

5 - sommerbrise.jpg

Lopp 5 var ett Breeders´Crownlopp för treåriga ston med 110 000 kronor till segraren. Loppet slutade i en stenhård duell mellan Eireann och Sommerbrise, där den sistnämnde med Per Nordström i sulkyn tog hem spelet.

Lopp 6

6 - joe dalton.jpg

Lopp 6 var ett Breeders´Crownlopp för treåriga hingstar och valacker. Där tog Joe Dalton och Magnus Jakobsson hem en säker seger efter att ha lett större delen av loppet.

Lopp 7

7 - honor.jpg

Lopp 7 var ett stolopp och när fältet svängde in på upploppet var det många med chans men den som tog hem spelet var Honor med Thomas Uhrberg i sulkyn. Marc Baek Nielsen tränar.

Lopp 8

8 - edibear.jpg

Lopp 8 var ett Breeders´Crownlopp för fyraåriga hingstar och valacker. Där segrade Edibear och Stefan Persson efter en vass speed över upploppet. Linda Persson tränar Edibear, som nu tog sin sjunde seger, vilken kom i 18:e starten.

Lopp 9

9 - nova mahiron.jpg

Lopp 9 var ett Breeders´Crownlopp för fyraåriga ston. Där ledde Nova Mahiron och Thomas Uhrberg från start till mål och vann säkert. Maharajahdottern har startat 12 gånger och vunnit vid 7 tillfällen.

Lopp 10

10 - eddie shadow.jpg

Sista loppet blev en tvåhästarsduell mellan Hawker Typoon och Eddie Shadow, där den sistnämnde Peter Ingves i sulkyn segrade. Per-Emil Henriksson tränar.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708-620272

Publicerad tisdag 24 maj 2022. info@halmstad.travsport.se