Lunchtävlingar 9 juni

Torsdagens lunchtrav innehöll åtta lopp.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1 - Hurricane river.jpg

Tävlingarna inleddes med ett långlopp över 2640 meter med voltstart. Thomas Uhrberg vikarierade med den äran för Christoffer Eriksson bakom Hurricande River, som vann lätt efter en vass spurt över upploppet. Sjuårsvalacken har startat 68 gånger och tog nu sin 12:e seger.

Lopp 2

2 - Bluehills wind.jpg

Lopp två var för ston och gick över sprinterdistansen 1640 meter. Där tog Bluehill´s Wind med Stefan Persson i sulkyn hem en säker seger. Ekipaget satt i ledning efter 500 meter och sedan var det ingen tvekan om vart segern skulle gå. Johan Untersteiner tränar det femåriga segerstoet.

Lopp 3

3 - candlewick.jpg

I tredje loppet galopperade länge ledande Electic. Den som i stället var först över mållinjen var Candlewick med Peter Ingves i sulkyn. Jerry Riordan tränar fyraårsstoet.

Lopp 4

4 - Anastasia tav.jpg

Lopp 4 slutade med en spännande spurtstrid mellan Manual Flight och Anastasia Tav, där den sistnämnda var först över mållinjen. Rick Ebbinge höll i tömmarna och Gennaro Casullo sköter träningen.

Lopp 5

5 - Kaxig in.jpg

Lopp 5 gick över 2140 meter med voltstart. Där tog favoriten och debutanten Kaxig In hand om ledningen 1500 meter kvar och tog sedan en säker seger. Johan Untersteiner kör och tränar den treårige Ready Cashsonen, som alltså debuterade i travets värld på bästa sätt; nämligen med seger.

Lopp 6

6 - Organzza.jpg

Lopp 6 ingick i Svensk Travsports Unghästserie och var för treåriga ston. Där blev det en ny seger för Christoffer Eriksson och Thomas Uhrberg, då Thomas segrade bakom Organzza. Olivia Coger försökte utmana över upploppet, men nådde inte fram. Bilden visar Organzza i ledning varvet kvar.

Lopp 7

7 - Lazar flevo.jpg

Lopp 7 var ett långlopp över 2640 meter. Där tog Lazar Flevo med Johan Untersteiner i sulkyn hand om ledningen varvet kvar och vann sedan enkelt. Därmed tog Johan en dubbel kuskseger och en trippel som tränare. Han närmar sig fyrsiffrigt antal tränarsegrar med stormsteg!

Lopp 8

8 - Kookaburra cheri.jpg

I avslutande loppet segrade Kookaburra Cheri med Thomas Linder i sulkyn. Därmed tog Christoffer Eriksson hem en tränartrippel. Kookaburra Cheri har startat fyra gånger och tagit två segrar.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708 620272

Publicerad fredag 10 juni 2022. info@halmstad.travsport.se