27 juni - uttagningar StoSprintern

Årets höjdpunkt SprinterMästaren närmar sig med stormsteg och måndagens tävlingar innehöll tre uttagningslopp till StoSprintern, där finalen med 800 000 kronor till segraren körs på torsdag nästa vecka.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1-global delayed.jpg

Inledande loppet ingick i Svensk Travsports Unghästserie för treåriga travare. Där behärskade Johan Untersteiner bakom debutanten Global Delayed varje meter av loppet och tog en kassaskåpssäker seger.

Lopp 2

2-frederico BP.jpg

Lopp 2 var ett lärlingslopp över 2140 meter. Även här var det ledning från start till mål som gällde. Nu var det Tyler Mifsud som styrde Anders F Jensentränade Frederico B.P. till femårshingstens första seger.

Lopp 3

3-staro mack crowe.jpg

Lopp 3 var för treåriga travare. Det slutade med en rafflande upploppsstrid mellan tre ekipage, där Staro Mack Crowe och Mika Forss var först över mållinjen. Jerry Riordan tränar.

Lopp 4

4-karat river.jpg

I lopp 4 tog Johan Untersteiner sin andra kvällsseger, när han ledde från start till mål med Karat River. Den fyraårige Muscle Hillsonen har ännu inte förlorat felfri och detta var femte triumfen.

Lopp 5

5 - Kaxig in.jpg

Lopp 5 var ett uttagningslopp till StoSprintern. Där segrade favoriten Chebba Mil efter en vass speed över upploppet. Robin Bakker körde och Paul J P Hagoort.

Lopp 6

6-imhatra am.jpg

Lopp 6 var också uttagningslopp till StoSprintern. Där tog favoriten Imhatra Am med Mats E Djuse i vagnen en överlägsen seger och ekipaget var ensamt på målbilden.

Lopp 7

7-global creation.jpg

Lopp 7 var sista uttagningsloppet till StoSprintern. Där blev det hemmaseger genom Global Creation och Johan Untersteiner, som segrade på ett imponerande sätt efter tuff resa.

Lopp 8

8-larry wood.jpg

I lopp 8 Genrepet segrade Larry Wood och Joakim Lövgren efter att ha lett från start till mål. Den fyraårige Maharajah har startat 30 gånger och vid 5 tillfällen har det blivit seger.

Lopp 9

9-ea.jpg

I nionde loppet satte Jeppe Rask och Ea in stöten i sista sväng och tog hem en säker seger till 21 gånger satsade slantar.

Lopp 10

10-beckham.jpg

I avslutande loppet tog Mika Forss sin andra kvällsseger; nu genom att triumfera med Beckham. Femårshingsten tränas av Magnus Dahlén och har tagit 12 segrar på 38 starter.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708 620272

Publicerad tisdag 28 juni 2022. info@halmstad.travsport.se