7 juli - SprinterMästaren

Så var det äntligen dags för SprinterMästarmötet 2022 med massor av två- och fyrbenta travstjärnor på plats. Kvällens höjdpunkter var givetvis SptinterMästaren och StoSprintern, som körs över 1609 fartfyllda meter.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1-Finndals Chausseur.jpg

I lopp 1 bjöd Stefan Persson Finndals Chasseur på en perfekt resa och ekipaget tog hem segern efter en vass spurt över upploppet. Ulf Borekull tränar.

Lopp 2

2-Staro Mack Crowe.jpg

Andra loppet var för treåringar. Där ledde Staro Mack Crowe från start till mål. Mika Forss höll i tömmarna och Jerry Riordan sköter träningen.

Lopp 3

3-Ferox Brick.jpg

Tredje loppet slutade i ett spännande trehästarsslag, där Ferox Brick med Patrik Fernlund i vagnen tog hem segern. Patrik segerdefilerade sen på elegant vis!

Lopp 4

4-Bravo Santana.jpg

Lopp 4 var Amatörernas Elitsprint - Gert Allercrantz Minneslopp. Det blev ett händelserikt lopp, där en tapper Bravo Santana vinner efter ett tufft lopp. I sulkyn satt Peter Johansson och Johan Untersteiner tränar.

Lopp 5

5-Nannys Girl.jpg

I lopp 5 galopperade ledande Beware Kronos, och loppet slutade i ett trehästarsslag, där Nanny´s Girl med Ken Ecce i sulkyn var först över mållinjen.

Lopp 6

6-Francesco Zet.jpg

I lopp 6, som var uttagningslopp till Sprintermästaren, tog favoriten Francesco Zet med Örjan Kihlström i sulkyn hand om ledningen efter halva loppet. Sedan segrade ekipaget på bästa sätt.

Lopp 7

7-Sourire Frö.jpg

I sjunde loppet segrade Sourire Frö med Magnus A Djuse vid tömmarna. Edibear försökte utmana över upploppet men nådde inte fram.

Lopp 8

8-Iznogoud Am.jpg

I lopp åtta blev det en snabb öppning, och när ekipagen tröttnade kunde favoriten Iznogod Am med Björn Goop i sulkyn ta en säker seger.

Lopp 9

9-Chablis Ribb.jpg

Lopp 9 slutade med en våldsam kamp mellan Honfleur Mearas och Cbablis Ribb, där den sistnämnde med Magnus A Djuse vid tömmarna var först över mållinjen.

Lopp 10

10-Parfait AF.jpg

I tionde loppet ledde Parfait A.F. från start till mål. Carl Johan Jepson satt i sulkyn och Eric Martinsson tränar femårsstoet.

Lopp 11

11-Chebba Mil.jpg

Lopp 11 var Stosprinterfinalen med 800 000 kronor till segraren. Där svarade Chebba Mil för en finfin insats, Readly Expressdottern fick ingenting gratis i loppet, men kunde trots det triumfera efter en vass speed över upploppet,Robin Bakker körde och Paul J P Hagoort tränar.

Lopp 12

12-King Cole.jpg

I lopp 12 ledde King Cole och Per Linderoth större delen av loppet. Hades De Vandel försökte utmana på upploppet men nådde inte fram.

Lopp 13

13-Francesco Zet.jpg

Lopp 13, som var Sprintermästarfinalen, blev en suverän uppvisning av storfavoriten Francesco Zet. Iznogoud Am ledde länge, men när mållinjen närmade sig, svarade Francesco för en avslutande speed av sällan skådat slag. Det var ingen tvekan om vem som var SprinterMästarkungen i Halmstad denna afton. I sulkyn satt som vanligt Örjan Kihlström och Daniel Redén tränar fartfantomen.

Lopp 14

14-Palmyra.jpg

Kvällens siste segrare blev Palmyra, som med sin tränare Joakim Lövgren i sulkyn satte punkt för SprinterMästarkvällen, som nu åter kördes inför en entusiastisk publik.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708-620272

Publicerad onsdag 13 juli 2022. info@halmstad.travsport.se