22 augusti - Måndagstrav

Måndagens tävlingar på Halmstadtravet innehöll åtta lopp. Inledande loppet över 1640 meter med autostart ingick i Juniorchansen och saknade alltså spel.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1 - Leanne Schermer.jpg

I lopp 1 segrade Leanne Schermer efter en fin spurt över upploppet. Daisy Paling höll i tömmarna och Rick Ebbinge sköter träningen av fyraårsstoet.

Lopp 2

2 - El Vego Khalifa.jpg

Lopp 2 gick över medeldistansen 2140 meter med voltstart. Det slutade i en spännande tvåhästarsduell mellan Andwediditourway och El Vego Khalifa, där den sistnämnde var först över mållinjen trots resa i dödens. Stefan Persson satt i sulkyn och Ola Samuelsson tränar.

Lopp 3

3 - Windmill Jam.jpg

Lopp 3 var för treåriga hästar och där visade Johan Untersteiner upp en fin debutant i Windmill Jam, som tog hand om ledningen efter 500 meter och sedan stannade där loppet ut. Seger i första starten alltså.

Lopp 4

4 - Loveexplosion HC.jpg

Fjärde loppet slutade med en favoritseger genom Loveexplosion H.C. som styrdes till ledningen av sin körsven och tränare Christoffer Eriksson efter 500 meter. Ekipaget hade sedan inga problem med att hålla undan till seger.

Lopp 5

5 - Herr Ågren.jpg

Femte loppet ingick i Equums Montéserie, så sulkyn var utbytt mot sadel alltså. Här ledde favoriten Let It Be Steel länge, men sista halvvarvet kom Herr Ågren med Lee Nimåker i sadeln med en vass speed och tog hem segern. Per-Ola Olsson tränar den sexårige segrarvalacken.

Lopp 6

6 - Aramis Face.jpg

Lopp 6 slutade med en ny tvåhästarskamp; nu mellan favoriterna Kron Vici Star och Aramis Face, där den sistnämnde var först över mållinjen. Adrian Kolgjini satt i vagnen och Lars I Nilsson tränar den fyraårige Raja Mirchisonen.

Lopp 7

7 - Cassiopea Font.jpg

Sjunde loppet var ett amatörlopp och för ston över 2140 meter. Där tog Cassiopea Font med Håkan B Johansson i sulkyn hand om ledningen i starten och där stannade ekipaget loppet ut även om Fia Godivas uppvaktning blev närgången över upploppet. Därmed tog Rick Ebbinge sin andra tränarseger för kvällen.

Lopp 8

8 - Brave Hearth Oro.jpg

I lopp 8 ryckte Brave Hearth Oro med tränaren och körsvennen Christian Fiore i sulkyn undan i sista sväng till en fullständigt överlägsen seger. Femårshingsten har startat 41 gånger i karriären och vid 4 tillfällen har det slutat med seger.
Text o foto Lars B Persson tel 0708-620272

Publicerad tisdag 23 augusti 2022. info@halmstad.travsport.se