Lördag 23 april - V75 & Paralympiaförsök

Lördagens Halmstadtrav bjöd på högklassiska lopp med V75 och Yngve Larssons Memorial som försök till Paralympiatravet samt en strålande vårsol från klarblå himmel.


Loppen

{{title}}

{{description}}

Intervjuer

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1 - billions.jpg

Inledande loppet var ett montélopp över 1640 meter med autostart. Där tog Billions med Jonathan Carre i sadeln en överlägsen seger efter en imponerande spurt. Björn Goop tränar den femårige segerherren.

Lopp 2

2 - gina follo.jpg

Henriette Larsen tog sin sjunde årsseger, när hon behärskade lopp 2 bakom fyraårsstoet Gina Follo från start till mål. Johan Untersteiner tränar Going Kronosdottern.

Lopp 3

3 - bold request.jpg

I lopp 3 ledde Bold Request med Carl Johan Jepson från start till mål. Många försökte uppvakta över upploppet men ekipaget höll undan till säker seger.

Lopp 4

4 - under armour.jpg

I lopp 4 segrade favoriten Under Armour trots resa i dödens. Segern blev säker med tränaren och körsvennen Joakim Lövgren i sulkyn. From Abovesonen har startat 24 gånger och vunnit vid nio tillfällen. Ett fint segerfacit.

Lopp 5

5 - four guys dream.jpg

I lopp 5 var det dags för första V75-loppet och det slutade med bejublad hemmaseger, då Four Guys Dream över upploppet spurtade ner länge ledande favoriten Sweetman. Stean Persson satt i sulkyn och brodern Håkan K Persson sköter träningen.

Lopp 6

6 - kagan.jpg

I lopp 6 ledde favoriten Kagan med Robert Bergh i sulkyn från start till mål och tog en säker seger även om Ready To Go försökte utmana över upploppet.

Lopp 7

7 - Night Brodde.jpg

Sjunde loppet var halmstadklassikern Yngve Larsson Memorial, som också var ett försök till Paralympiatravet. Där tog Night Brodde med Conrad Lugauer i sulkyn hand om ledningen i starten och där stannade ekipaget loppet ut till säker seger, ära och ett förstapris på 150 000 riksdaler.

Lopp 8

8 - readlys dream.jpg

Lopp 8 (V75-4) var ett försök till Diamantstoet och där tog Henriette Larsen sin andra seger för dagen. I tävlingarnas tätaste upplopp satte Johan Untersteinertränade Readly´s Dream nosen först över mållinjen.

Lopp 9

9 - rossi garline.jpg

Lopp 9 slutade med en överraskande seger av Rossi Garline, som triumferade till 17 gånger satsade slantar efter en vass speed. I sulkyn satt Erik Adielsson och Flemming Jensen sköter träningen.

Lopp 10

10 - staro onyoumarks.jpg

Lopp 10 var ett nytt försök till Diamantstoet. Även här blev det en skrällseger genom Staro Onyourmarks, som vann till 34 gånger pengarna. I sulkyn satt Oskar Kylin Blom, som styrde femårsstoet till hennes nionde seger på 30 starter.

Lopp 11

11 - ture la.jpg

Avslutande V75-loppet var ett försök i Bronsdivisionen. Där blev det ny hemmaseger; nu genom Ture L.A. och Johan Untersteiner, som fick luckan och utnyttjade den på bästa sätt. Segerekipaget var populärt hos hemmapubliken.

Lopp 12

12 - winner brodde.jpg

Lopp 12 var ett treåringslopp och där tog Stall Untersteiner sin fjärde tränarseger för dagen. Den här gången var det Peter Untersteiner, som styrde Winner Brodde till hans första seger, vilken kom i andra starten.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708-620272

Publicerad måndag 25 april 2022. info@halmstad.travsport.se