Lördag 10 Juli - V75

SprinterMästarmötet fortsatte på lördagen med bl a finfina V75-lopp på programmet. Hemmafavoriterna Cyber Lane och Aetos Kronos var några av de många fyrfotade fartfantomer som fanns i startfälten; en ny farfest att vänta alltså!


Loppen 10 juli

{{title}}

{{description}}

Lopp 1

1 - navaho ghostdance.jpg

Lopp 1 var ett försök till Sommartravsmontén, vars final rids i Rättvik 7 augusti. Loppet gick över 1640 meter med autostart. Där ledde Automower länge men över upploppet kom Navaho Ghostdance med en vass speed och tog en säker seger. I sulkyn satt en glad segerryttare i Jonathan Carre och tränaren heter Agnes Carlsson.

Lopp 2

2 - aetos kronos.jpg

Andra loppet var ett femåringslopp över 2140 meter med autostart. Där var elitloppshästen Aetos Kronos storfavorit och han infriade spelarnas förtroende även om Guzz Mearas och Aummit In Sight utmanade tufft över upploppet. Jerry Riordan tränar den framgångsrike Bold Eaglesonen.

Lopp 3

3 - mellby free.jpg

Tredje loppet var ett försök i Stoeliten. Där ledde Mellby Free från start till mål och vann säkert. Sjuårsstoet fick en välförtjänt klapp av körsvennen och tränaren Björn Goop efter målgången.

Lopp 4

4 - mojito day.jpg

Lopp 4 ingick i Brizy´s Ungdomsserie och var ett långlopp över 2640 meter. Det slutade med seger för Mojito Day, där Klas Olsson satt i vagnen och Fredrik Persson sköter träningen av fyraårsvalacken.

Lopp 5

5 - vikens high yield.jpg

Lopp 5 inledde V75:an och var ett försök i Silverdivisionen. Där ledde favoriten Vikens High Yield från start till mål och vann säkert. I sulkyn satt Robert Bergh, som körde sjuårsvalacken till hans 16:e seger på 54 starter.

Lopp 6

6 - mystic mom.jpg

Lopp 6 (V75-2) var ett ungdomslopp och final i Wången Cup. Där ledde Condior länge men över upploppet kom Mystic Mom med en ruskig slutspeed och vann säkert. Därmed tog Magnus A Djuse och Jerry Riordan sin andra dagsseger.

Lopp 7

7 - cyber lane.jpg

I sjunde loppet visade stjärntravaren Cyber Lane för en finfin insats i Gulddivisionen och ledde loppet från start till mål. I sulkyn satt som vanligt tränaren och körsvennen Johan Untersteiner, som nu styrde åttaåringen till hans 29:e seger på 55 starter. En minst sagt imponerande meritlista.

Lopp 8

8 - ol dono lengai.jpg

Lopp 8 (V75-4) var ett försök i Klass 1. Där tog Magnus A Djuse sin tredje dagsseger; den här gången segrade han med Ol Dono Lengai, som tränas av Josef Franzl.

Lopp 9

9 - global beware.jpg

Nionde loppet var ett försök i Klass II. Där tog Johan Untersteiner dagens andra V75-seger, då han ledde loppet från start till mål med Global Beware.

Lopp 10

10 - Laradja Vrijthout.jpg

Lopp 10 (V75-6) var ett försök i Bronsdivisionen och gick över 1640 meter med autostart. Där svarade Laradja Vrijthout för en imponerande prestation genom att med Conrad Lugauer i sulkyn leda från start till mål och landa på nya rekordet 10,4.

Lopp 11

11 - kali smart.jpg

I avslutande V75-loppet, som var ett försök till Diamantstoet, imponerade Kali Smart vid triumfen. Det fyraåriga fuxstoet segrade på nya banrekordet 13,8. I sulkyn satt tränaren och körsvennen Adrian Kolgjini.

Lopp 12

12 - indy rock.jpg

Lopp 12 ingick i Svensk Travsports Unghästserie och var för treåriga travare. Här gjorde treårsvalacken Indy Rock sitt livs andra start och den slutade på bästa sätt; nämligen med seger efter ett imponerande upplopp. Erik Adielsson satt i sulkyn och Johan Untersteiner sköter träningen. Därmed tog Johan sin tredje tränarseger för dagen.

Lopp 13

13 - honfleur mearas.jpg

I avslutande loppet var det dags för andra brodern Djuse att segerhyllas. Mats E Djuse segrade bakom Honfleur Mearas, som nu tog sin andra seger på totalt fyra starter. Många ville hylla ekipaget vid segerceremonin.

Publicerad lördag 10 juli 2021. info@halmstad.travsport.se