Lördag 24 april - V75

Halmstadtravet bjöd på klarblå himmel, friska vårvindar och finfina lopp vid lördagens V75-tävlingar. Huvudattraktionen var tredje deltävlingen till Paralympiatravet med en rad snabbhovade stjärntravare på startlinjen som kämpade om ett förstapris på 150 000 kronor.


Loppen 24 april

{{title}}

{{description}}

Lopp 1
1 - Star Advisor Joli.jpg
Dagens första lopp var ett montélopp över 1640 meter med autostart. Där blev det favoritseger genom Star Advisor Joli, som med Jonathan Carre i sadeln tog över ledningen i sista sväng och sedan höll undan till seger över upploppet. Sofia Aronsson tränar tolvårsfuxen, som nu tog sin 40:e seger.
 
Lopp 2
2 - Mill Cava.jpg
var för ston och ingick i Brizy´s Ungdomsserie. Här svarade Mill Cava för en imponerande insats då stoet med Magnus A Djuse i sulkyn segrade säkert trots galopp på vägen. Ulf Stenströmer tränar segrarinnan, som nu tog sin fjärde seger, vilken kom i 11:e starten.
 
Lopp 3
3 - Gaie Des Brumes.jpg
I lopp 3 blev det tredje raka favoritsegern. Gaie Des Brumes tog hand om ledningen efter 500 meter och stannade där loppet ut. Kevin Oscarsson satt i sulkyn bakom det femåriga fuxstoet och Johan Lejon sköter träningen.
 
Lopp 4
4 - Laradja Vrijthout.jpg
gick över medeldistansen 2140 meter med voltstart. Här tog favoriten Laradja Vrijthout med Conrad Lugauer hand om ledningen tidigt och försvann sedan till totalt överlägsen seger.
 
Lopp 5
5 - Vikens High Yield.jpg
inleddes V75:an och loppet var ett försök i Silverdivisionen med ett förstapris på 125 000 kronor. Där svepte favoriten Vikens High Yield med Robert Bergh i sulkyn tidigt till ledningen och sedan stannade ekipaget där loppet ut till en säker seger. Bilden visar ekipaget varvet före målgången.
 
Lopp 6 (V75-2)
6 - Digital Process.jpg
var ett försök i Klass II över medeldistansen 2140 meter med autostart. Där ledde favoriten Wingait Henke länge men över upploppet kom Digital Process med en vass speed och segrade till inte mindre än närmare 56 gånger satsade slantar. I sulkyn satt Sören Boel som passerade mållinjen med elegant segergest. Stanley Ekberg tränar sexårsvalacken, som nu tog sin fjärde seger på 24 starter.
 
Lopp 7 (V75-3)
7 - Ultra Bright.jpg
var ett försök till Diamantstoet. Där segrade favoriten Ultra Bright efter en utsökt styrning av Örjan Kihlström, som såg till att fånga in konkurrenterna just före målgången. Fredrik Persson tränar åttaårsstoet, som nu tog sin 18:e seger.
 
Lopp 8 (V75-4)
8 - Ottilia Fri.jpg
var ett Ungdomslopp och nytt försök till Diamantstoet. Det slutade i en ny spännande spurtstrid, där Ottilia Fri var först över mållinjen. Marc Elias höll i tömmarna och Ann-Britt Hansson tränar sexårsstoet.
 
Lopp 9 (V75-5)
9 - Digital Dominance.jpg
var ett Klass I försök över långdistansen 3140 meter. Även här blev det en spännande spurtuppgörelse, som slutade med att Örjan Kihlström tog sin andra seger för dagen inom V75; nu bakom Digital Dominance. Jörgen Westholm tränar den femårige segerherren.
 
Lopp 10 (V75-6)
10 - Upstate Face.jpg
var ett försök i Bronsdivisionen. Där vikarierade Carl Johan Jepson med den äran för Adrian Kolgjini bakom Upstate Face. Ekipaget ledde från start till mål och tog en säker seger.
 
Lopp 11
11 - Aetos Kronos.jpg
Så var det dags för dagens huvudlopp; tredje deltävlingen till Paralympiatravet med 150 000 kronor till segraren. Det blev en rafflande och spännande löpning som innehöll det mesta. När krutröken hade lagt sig stod Aetos Kronos med Magnus A Djuse i sulkyn som segrare. En seger som togs på ett minst sagt imponerande sätt! Jerry Riordan tränar den femårige Bold Eaglesonen.
 
Lopp 12
12 Deborah S H rev DSC_2384.jpg
I sista och avslutande loppet Stod Deborah S.H. med Fredrik Persson i sulkyn som segrare efter att ha spurtbesegrat Vinci Nice.
 
Text o foto Lars B Persson tel 0708 620272

Publicerad måndag 26 april 2021. info@halmstad.travsport.se