Måndag 28 september - första start 18.20 - V64


1-versace-broline.jpg

Lopp 1
Måndagstravet i Halmstad hade tio lopp i programmet, där huvudattraktionen var halmstadklassikern HallandsMästaren - Stall Geljs lopp, vilket körts sedan banans invigning 1969. Loppet hade finfina hästar i startfältet, vilket kämpade om äran och ett förstapris på 125 000 riksdaler. Inledande loppet gick över 2140 meter med voltstart. Här tog favoriten Versace Broline med Peter Untersteiner i sulkyn hand om ledningen efter 500 meter och där stannade ekipaget loppet ut även om Milles Goofy försökte utmana över upploppet.

2-helena-fagra.jpg

Lopp 2

Andra loppet ingick i Svensk Travsports Unghästserie och var för treåriga ston. Distansen var 2140 meter med voltstart och 40 000 riksdaler väntade på segraren. Tuff kamp om ledningen i början av loppet gav en trött ledarduo, då det drog ihop sig till spurtstrid. Då var det dags för Peter Untersteiner att slå till på nytt och efter en avvaktande styrning hade Helena Fagra krafter i behåll till en finfin spurt och så var Peters andra dagsseger ett faktum.

3-flybury-am.jpg

Lopp 3

Tredje loppet var ett montélopp över medeldistansen 2140 meter med autostart; sulkyn utbytt mot sadel alltså. Automower öppnade snabbt men tröttnade och i stället blev det en spännande kamp mellan Enorm Då och favoriten Flybury Am, där den sistnämnde hade mest krafter i behåll och kunde med Henriette Larsen i sadeln ta en säker seger. Gunilla Hinterlach tränar den femårige Gigant Neosonen.

4-digital-crunch.jpg

Lopp 4

Fjärde loppet var ett B-tränarlopp över 2140 meter med voltstart. Här avancerade favoriten Digital Crunch till dödens dryga varvet kvar och fyraårsvalacken svarade sedan för en finfin prestation genom att gå ifrån till säker seger över upploppet. Pekka Lähdekorpi höll i tömmarna och Hanna Lähdekorpi sköter träningen.

5-bravo-santana.jpg

Lopp 5

Femte loppet var ett sprinterlopp med autostart över 1640 meter för fyraåriga hästar. Stefan Persson har stora framgångar som kusk och lade ytterligare en seger till sina meriter då han ledde från start till mål med Bravo Santana.Peter Johansson äger och tränar fyraårshingsten, som nu tog sin sjunde seger, vilken kom i 18:e starten.

6-ninia-s-boy.jpg

Lopp 6

Sjätte loppet var ett långlopp över 2640 meter med autostart. Här styrde Christoffer Eriksson Ninia´s Boy till ledningen efter cirka halva loppet och ekipaget höll sedan undan till en säker seger även om Elle Titation försökte utmana över upploppet. Den femårige Love Yousonen har startat 21 gånger och vid sex tillfällen har det slutat på bästa sätt, dvs med seger.

7-quick-lane.jpg

Lopp 7

Sjunde loppet var ett sprinterlopp över 1640 meter med autostart. Cirka 800 meter från mål styrde Johan Untersteiner fyraårshingsten Quick Lane till ledningen och sedan var det raka spåret till seger. Up And Quicksonen har startat 17 gånger och triumferat vid sju tillfällen.

8-eye-on-the-hill.jpg

Lopp8

Åttonde loppet var för treåriga hästar och gick över 2140 meter med autostart. Här svarade Eye On The Hill för en imponerande prestation, då den treårige Muscle Hillsonen trots vandring i dödens sista varvet kunde ta hem en kassaskåpssäker seger. Peter Untersteiner kostade på sig ett segerleende, då han tog hem sin tredje kvällsseger; samtliga triumfer tagna med treåringar.

9-kick-off-classic.jpg

Lopp 9

Så var det dags för kvällens höjdpunkt: klassikern HallandsMästaren - Stall Geljs lopp med 125 000 riksdaler till segraren. Där blev upploppet dramatiskt med många hästar som aspirerade på segern. Den som drog det längsta strået i den kampen var Kick Off Classic, som med Christoffer Eriksson i vagnen tog hem den spännande segerstriden.

10-zone-z.jpg

Lopp 10

I dagens sista lopp triumferade Zone Z och Mikko Aho efter att ha lett från start till mål.

9-kick-off-classic (1).jpg

Skrällseger i HallandsMästaren!

Kick Off Classic och Christoffer Eriksson storskrällde till 93 gånger satsade slantar, då ekipaget segrade i halmstadklassikern HallandsMästaren - Stall Geljs lopp.

8-eye-on-the-hill (1).jpg

Tre treårssegrare

Peter Untersteiner fortsätter att rada segrar på Halmstadtravet; nu var det dags för tre segrar och samtliga segrare var treåringar. Här triumferar han bakom Eye On The Hill.

Text o foto
Lars B Persson
0708 62 02 72

Publicerad tisdag 29 september 2020. info@halmstad.travsport.se