Torsdag 2 juli - SprinterMästaren och StoSprintern - V75 - V5


1-lord-horse.jpg

Lopp 1

Så var det dags för året höjdpunkt på Halmstadtravet - SprinterMästarmötet! Året upplaga av SprinterMästaren var den femtionde i ordningen och lockade med ära och inte mindre än 1,2 miljoner kronor till segraren. På vinnaren i StoSprintern väntade förutom berömmelsen 800 000 riksdaler. Även övriga lopp höll hög klass med många snabbhovade travare på startlinjen. Årets upplaga av Sprintermästarmötet hade det mesta utom tyvärr publikfyllda läktare. Fjorton lopp stod på programmet och första loppet gick över sprinterdistansen 1640 meter med autostart. Här satte Ulf Ohlsson in stöten i sista kurvan med Lord Horse och försvann till en säker seger. Mats Karlsson tränar fyraårsvalacken, som nu tog sin fjärde seger.

2-elegant-ima.jpg

Lopp 2
Andra loppet var för treåriga travare och gick över 2140 meter med autostart. Här svarade Elegant Ima för en prestation lite utöver det vanliga, när Maharajahsonen tog sin femte raka seger. Trots resa i dödens kunde Magnus Teien Gundersen styra Elegant Ima till en fullständigt överlägsen seger.

3-marble-arch.jpg

Lopp 3
Tredje loppet var för ston och gick över 2140 meter med voltstart. Här tog favoriten Marble Arch med Björn Goop i sulkyn hand om ledningen ett och ett halvt varv kvar. Ekipaget ryckte sedan undan i sista sväng till en säker seger.

4-oracle-tile.jpg

Lopp 4 Scantec
Fjärde loppet gick över medeldistansen 2140 meter med autostart. Här svarade favoriten Oracle Tile för ett svettigt sistavarv, då den fyraårige Ready Cashsonen gick från sista- till förstaplats och säker seger. Kristian Malmin höll i tömmarna och Trond Anderssen sköter träningen.

5-vichy-grif.jpg

Lopp 5 Landmann - Final Summer Meeting Halmstad
Även här svarade favoriten för ett strålande sistavvarv. Trots sitt tiondespår hade Vichy Grif med André Eklundh vid tömmarna inga problem med att runda fältet och ta en säker seger. Sofia Aronsson tränar den sexåriga Verennedottern.

6-phoenix-photo.jpg

Lopp 6 Ljungby Maskin
I sjätte loppet var Phoenix Photo favorit och sexårsvalacken motsvarade förväntningarna. Örjan Kihlström kunde styra direkt till ledningen i starten och där stannade ekipaget loppet ut. Svante Ericsson tränar Phoenix Photo, som nu tog sin sjätte seger, vilken kom i 13:e starten.

7-bythebook.jpg

Lopp 7 Transportcentralen - SprinterMästaren - Uttagningslopp 1
Så var det då dags för första uttagningsloppet till SprinterMästarfinalen. Det blev en kamp mellan favoriterna Green Manalishi och Bythebook, där den sistnämnde med Erik Adielsson i sulkyn var först över mållinjen. Svante Båth sköter träningen.

8-guzz-mearas.jpg

Lopp 8 ATG SprinterMästaren - uttagningslopp 2
I andra uttagningsloppet till SprinterMästarfinalen blev det hemmaseger genom Johan Untersteiner och Guzz Mearas, som tog hem segern efter finfin taktisk styrning av Johan. Totalt har Muscle Massonen startat 17 gånger och det här var sjunde segern.

9-don-fanucci-zet.jpg

Lopp 9 Mailit SprinterMästaren uttagningslopp 3
I tredje och sista uttagningsloppet till SprinterMästarfinalen imponerade favoriten Don Fanucci Zet stort. Med Örjan Kihlström i vagnen kunde Hard Livingsonen trots tuff öppning hålla undan till säker seger. Daniel Redén tränar segerherren.

10-racing-brodda.jpg

Lopp 10 EMIN
Lopp 10 var för femåriga ston. Här tog Racing Brodda med Rikard N Skoglund i sulkyn hand om ledningen efter cirka femhundra meter och där stannade ekipaget loppet ut till en övertygande seger. Mattias Djuse tränar femårsstoet, som nu tog sin tionde seger på 31 starter.

11-armour-as.jpg

Lopp 11 Amatörernas Elitsprinter - Gert Allercrantz Minneslopp
Lopp 11 var Amatörernas Elitsprinter och Gert Allercrantz Minneslopp. Här tog Armour As med Håkan B Johansson i vagnen en säker seger. Jerry Riordan tränar den fyraårige Varennesonen, som nu tog sin sjunde seger.

12-grande-diva-sisu.jpg

Lopp 12 StoSprinterfinal.
StoSprinterfinalen gick över 1609 fartfyllda meter med autostart och 800 000 kronor till segraren. Här blev det Grande Diva Sisu som efter en vass speed över upploppet var först i mål. I sulkyn satt tränaren och körsvennen Per Nordström, som var sprudlande glad efter triumfen.

13-lucky-base.jpg

Lopp 13 Sandå Stayern
Lopp 13 var ett kraftprov över 3140 meter. Lucky Base satt tidigt i ledningen och där stannade femårsvalacken loppet ut. Hans Crebas kör och tränar segerherren.

14-don-fanucci-zet.jpg

Lopp 14 Sprintermästaren Final MAILIT
Värdig SprinterMästarkung i Halmstad blev Don Fanucci Zet, som med Örjan Kihlström i sulkyn vann både försök och final på ett övertygande sätt. I finalen försökte Click Bait utmana på upploppet, men Don Fanucci Zet höll undan till säker seger, ära och 1,2 miljoner kronor. Daniel Redén tränar den fantastiske Hard Livingsonen, som nu tog sin tionde seger.

12-grande-diva-sisu (1).jpg

Grande Diva Sisu Sprinterdrottning i Halmstad
Grande Diva Sisu med Per Nordström vid tömmarna tog hem StoSprinterfinalen i Halmstad.

14-don-fanucci-zet (1).jpg

Don Fanucci Zet SprinterMästarkung i Halmstad
Don Fanucci Zet övertygade med seger både i försök och final vid årets upplaga av Halmstadklassikern SprinterMästaren. Örjan Kihlström skötte tömföringen med den äran och Daniel Redén tränar.

 

Text o foto
Lars B Persson
0708 620272

Publicerad fredag 3 juli 2020. info@halmstad.travsport.se