Lördag 4 juli - V5


1-sarracenia-p-r.jpg

Lopp 1 Sommartravsmonté

Så var det dags för dag två för Halmstadklassikern SprinterMästaren med finfin startfält och 13 lopp på programmet. Förutom det starka hemmagardet kryddades fälten av en rad prominenta besökare från när och fjärran. En höjdardag att vänta alltså! I inledande loppet var sulkyn utbytt mot sadel; ett montélopp alltså över 1640 meter med autostart. Här satte Sarracenia P.R. in stöten i sista sväng och försvann till säker seger. I sadeln satt Iina Aho och Svend Dyhrberg tränar.

2-ultra-bright.jpg

Lopp 2 STL Stoeliten försök
Lopp två var ett försök i Stoeliten över sprinterdistansen 1640 meter med autostart. Här ledde Rose Run Sydney länge men över upploppet kom Ultra Bright med en vass speed och tog en överlägsen seger. Erik Adielsson körde sjuårsstoet, som tränas av Fredrik Persson.

3-mystic-mom.jpg

Lopp 3 Brizy´s ungdomsserie
Tredje loppet ingick i Brizy´s ungdomsserie och gick över långdistansen 2640 meter med autostart. Segrande ur det kraftprovet gick Mystic Mom, som med Magnus A Djuse vid tömmarna hade mest sparat och tog en säker seger. Jerry Riordan tränar fyraårshingsten, som nu tog sin sjätte seger på 13 starter.

4-forfantome-am.jpg

Lopp 4 AM Bloodstock - Femåringslopp
Fjärde loppet var för femåriga travare och gick över 1640 meter med autostart. Här svarade Forfantome Am för en finfin spurt över upploppet och med Torbjörn Jansson i vagnen kunde den femårige Muscle Hillsonen ta en övertygande seger. Roger Walmann tränar.

5-unoicsdue-gnafa.jpg

Lopp 5 V75-1 Ljungby Maskins lopp
Femte loppet var också inledningen till V75 och ett Klass 1 försök över 2140 meter med autostart. Här tog favoriten Unoicsdue Gnafa med Björn Goop i sulkyn hand om ledningen i första sväng och ekipaget hade sedan inga som helst problem med att hålla undan till kassaskåpssäker seger.

6-newport-beach.jpg

Lopp 6 V75-2
V75:s andra avdelning var ett klass II försök och ett stayerlopp över hela 3140 meter. Här ledde favoriten Newport Beach det mesta av loppet och tog hem segern, även om Arvid S.H. försökte utmana över upploppet. Peter Ingves skötte styrningen och Josef Franzl tränar.

7-gustafson.jpg

Lopp 7 V75-3 EMIN STL Silverdivisionen försök
Sjunde loppet var ett försök i Silverdivisionen över 1640 meter med autostart. Även i detta lopp var segerreceptet ledning från start till mål. Den här gången var det Rick Ebbinge som resolut styrde Gustafson till ledning i starten och där stannade ekipaget loppet ut till säker seger. Jeroen W.M. Engwerda tränar sjuårsvalacken, som nu tog sin 16:e seger.

8-bring-me-money.jpg

Lopp 8 V75-4 Wången Cup - STL Ungdomslopp
Åttonde loppet var ett ungdomslopp och final i Wången Cup över 2140 meter med autostart. Upplösningen på loppet blev dramatiskt. Länge ledande Princess Kloster galopperade på upploppet samtidigt som Bring Me Money kom med en finfin spurt ute i banan och tog hem segern. Kevin Oscarsson körde och Håkan K Persson sköter träningen.

9-hossiana-boko.jpg

Lopp 9 V75-5 LinSon STL Diamantstoet försök
Nionde loppet var ett försök till Diamantstoet över 2640 meter med autostart. Här tog Hossiana Boko hem spelet med övriga deltagare på betryggande avstånd över upploppet. Björn Goop tog därmed sin andra seger inom V75 och Jörgen Westholm tränar den sexåriga Maharajahdottern.

10-generaal-bianco.jpg

Lopp 10 V75-6 Mailit STL Gulddivisionen försök
Tionde loppet var ett försök till Gulddivisionen med 200 000 kronor till segraren. Loppet gick över 2140 meter med autostart. Här blev det hemmaseger genom Generaal Bianco och Peter Untersteiner som fick läglig lucka och sedan spurtade till säker vinst.

11-ivory-di-quattro.jpg

Lopp 11 V75-7
Robert Bergh satte punkt för V75-övningarna genom att triumfera med Ivory Di Quattro i försök till Bronsdivisionen

12-ready-tonight.jpg

Lopp 12
Peter Unterstiner tog en ny seger, då han triumferade bakom Ready Tonight, som vann i sin debut. Muscle Hillsonen segrade i Svensk Travsports Unghästserie för treåriga travare.

13-romantico.jpg

Lopp 13
Robert Bergh tog ny seger i lopp 13; nu genom att vinna med Romantico och blev den som fick göra sista segerdefileringen på årets upplaga av Halmstadklassikern Sprintermästarmötet. Vid nästa års upplaga hoppas vi på välfyllda publikplatser igen!

10-generaal-bianco (1).jpg

Hemmaseger i Gulddivisionen
Generaal Binco och Peter Untersteiner såg till att det blev hemmaseger i Gulddivisionen vid lördagens V75-tävlingar på Halmstadtravet. Här segerdefilerar ekipaget efter väl förrättat värv.

8-bring-me-money (1).jpg

Tränarseger i V75 till Håkan K Persson
Håkan K Persson tog en tränarseger i V75-4 när hans Bring Me Money styrdes till seger i Wången Cups final av Kevin Oscarsson.

Text o foto
Lars B Persson 
0708 620272

Publicerad söndag 5 juli 2020. info@halmstad.travsport.se